Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húspástétom BackerMan konyhájából

Húspástétom BackerMan konyhájából
Húspástétom BackerMan konyhájából
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ha orja leves van, akkor nem szokott mindig elfogyni a hús. Legutoljára többet is főztünk, mint kellett volna. Arra gondoltam, hogy miért ne lehetne belőle pástétom. Úgyis szeretjük a pirítóst és ahhoz kiváló.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egyszerű étel és gyorsan elkészíthető maradékokból. A fűszerezéssel lehet játszani, csak kreativitás kérdése.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük keményre a tojásokat, pucoljuk meg, és hagyjuk kihűlni. Össze is törhetjük, úgy gyorsabban hűl.
  2. A főtt húst csipedjük szét. Nem baj, ha kicsit zsíros vagy esetleg bőrös (ha szárnyasból készül), attól lesz krémesebb.
  3. A vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg. Tegyük rá a fűszereket, keverjük át egy kicsit, és utána tegyük rá a főtt húst. Pirítsuk át egy kicsit és hagyjuk hűlni.
  4. Ha meghűltek a hozzávalók, akkor turmixoljuk jól össze őket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 943
elküldve: 3
receptkönyvben: 114
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húskrém, sertéspástétom, sertéshúskrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti4712
márti4712 Thu, 2013-04-18 08:06

Sziasztok!
Az én húspástétomom maradék pörköltből készül: A pörkölt zaftjába belenyomkodok egy szelet kenyeret és lehűtöm.Egy szelet füstölt szalonna és két főtt tojás kíséretében ledarálom,egy ek.mustárt és borsot adok hozzá,elkeverem és tetszőlegesen formázom/őzgerinc,tálka/
Kenyérre kenve sajtszeletekkel és/vagy csemegeuborka karikákkal tálalva kiváló vacsora vagy vendégváró.Ez a recept a családunkban már 50 éve hódít,én az anyósomtól tanultam.

Monica123
Monica123 Mon, 2012-09-17 13:56

ez nagyon finom lehett, pont ma gondolkodtam, hogy mit fogok csinalni a megfott hussal.... megprobalom, koszi az otletet :)

228
sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
főtt tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek