Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húspástétom (nem csak húsvétra)

Húspástétom (nem csak húsvétra)
Húspástétom (nem csak húsvétra)
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó vendégváró étel, előző nap kell elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, a két végét a  sárgájukig levágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A pulykahúst és a sonkát ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a levágott tojások végeit, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összeturmixoljuk.
  4. Margarinnal kikenünk egy 1,8 l űrtartalmú hosszúkás formát vagy őzgerinc sütőt, melyet kibélelünk a sonkaszeletekkel, úgy, hogy a szélek túllógjanak a forma peremén.
  5. A massza felét a formába simítjuk, majd hosszanti irányba egymás mellé rakjuk a tojásokat. Tetejére simítjuk a massza másik felét, ráhatjuk a  sonkaszeleteket.
  6. Vékonyan megkenünk egy alufólialapot ramával, és befedjük vele a formát. Egy tepsibe melegvizet öntünk, belerakjuk a masszával lefedett edényt (a víz az edény feléig érjen). 50-55 percig gőzöljük.
  7. Ha megsült, az edényre egy deszkalapot rakunk, melyet lenyomatunk-tömörítjük, pl. tele vizes üveget rakunk rá.
  8. Másnap, hidegen szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 94 662
elküldve: 3
receptkönyvben: 797
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimlne

Mióta szakács: 2009.02.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

pulykás-sonkás pástétom tojással, pulykás-sonkás-tojásos őzgerinc

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szimlne
Szimlne / szimlne Sun, 2010-11-14 10:08

Szatyi!

Egy tepsibe öntesz vizet,és abba állítod bele az edényt.,úgy rakod a sütőbe.

Zsu

Szatyi
Szatyi Sat, 2010-11-13 19:42

Szia!A sütőbe tesszük?Bocsi de nem értem:-) Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-12 15:36

Koszonom a valaszt, ki fogom probalni.

szimlne
Szimlne / szimlne Mon, 2010-07-12 10:21

grandma!

Én házi sonkát szoktam belerakni,annak viszont van szép színe főzés után is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-11 16:05

Amikor daralthusbol keszitek valamit, nekem soha nincs ilyen szep szine vagy feher (mert nem tettem bele pirospaprikat) vagy barna. A beledaralt sonkatol lenne ilyen ?

szimlne
Szimlne / szimlne Fri, 2010-04-02 15:36

Klára58

A tejszín a masszában van,sütés közben a hús magába szívja,nem lesz lágy a húsi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-02 11:45

Hol a tejszín? A masszában? Nem túl lágy tőle?

tucsike
tucsike Thu, 2010-04-01 10:43

Meg fogom csinálni husvétra. Sőt elküldtem a lányomnak is, jó kis vendégváró. Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-28 07:58

szrregi !

Majd meséld el,hogy ízlett a gyerekeknek.

szrregi
szrregi / szrregi Sat, 2010-03-27 18:32

Ez nagyon szuper. kipróbálom gyerekeknek a suliba ki tudja miből készült felvágott helyett!

698
főtt tojás 8 db
pulykamell 50 dkg
sonka 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
tojásfehérje 2 db
habtejszín 2 dl
kakukkfű 1 kk
margarin 1 ek
gépsonka 20 dkg