Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húspogácsa villámgyorsan

Húspogácsa villámgyorsan
Húspogácsa villámgyorsan
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Darált húst vettem, fasírozottat akartam készíteni, rég nem ettünk már. A hétfő azonban nem az én napom! Hullafáradtan a vasárnapi piac után (amikor hajnali háromtól estig tart a robot, majd a jópofizás − kellemes, szó se róla, csak másnap ne kéne…. – egyáltalában felkelni!). Kizárólag arra tudtam gondolni: valami nagyon gyorsat Vilmosnak, mire hazaér. Ráadásul a hűtőt is le kellett olvasztanom, nem tűrt halasztást.
A mélyhűtő jéghegyei közül előkerült egy fél zacskó mirelit fejtett bab, abból főzelék lett, mire a hűtőt kisuvickoltam (Ugyanúgy készül, mint a fejtettbab leves virsli és galuska nélkül, kevesebb vízzel). Villámgyorsan megsütöttem a darált húst köretnek mellé amikor a gyerek(ek) hazaértek.
Friss eper desszertnek − hétfőn ennyi telik tőlem!
Vilmos és Zoli haver jóízűen lakmározták. Szerintem is finom volt!

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A sütéshez

ajánlat

Bármilyen főzelék vagy köret mellé, ha villámgyorsan akarsz húst készíteni.
Egy a lényeg: darált hús legyen otthon!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húshoz ütjük a tojást, adjuk a fűszereket, a fokhagymát törve.
  2. Villával összedolgozzuk.
  3. Vizes kézzel lapított lepénykéket formálunk.
  4. A serpenyőben forrósított olajra dobjuk.
  5. Lapáttal még tovább lapítjuk.
  6. Mindkét oldalát pirosra sütjük.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 48 708
elküldve: 4
receptkönyvben: 385
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majdnem legnatúrabb húspogácsa

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Diaana
Diaana / Diaana Tue, 2011-12-27 14:08

en hasonloan csinalom, csak csirket hasznalok hozza es magyar fuszerkevereket

bocs, hogy nincs ekezetem

Harmadik2011
Harmadik2011 Sun, 2013-01-27 11:40

Hasonló a mi családi receptünk is! De mégis kissé más. A darált húshoz hozzákeverünk minden esetben őrölt- pirospaprikát, -fekete borsot, sót, felaprított petrezselymet, őrölt szárított (készen vásárolt) zsemlemorzsát (ezzel szaporítjuk!) - így kevés hússal, mégis sok-sok fasírtot készíthetünk. No meg elmaradhatatlan a préselt fokhagyma és a felaprózott, zsírban megüvegesített vöröshagyma+kevés zsírban kipattogtatott köményagot is.+1 késhegynyi, nem több sütőport is teszek bele! Ettől olyan könnyű lesz!
*
A masszát úgy alakítom, hogy kevés tejjel teszem könnyebbé, mert az mégsem járná, hogy a zsemlemorzsától szétesne?! Vigyázzunk az adagolással, mert nem sűlt kenyeret, de sok zsömlemorzsával felturbózott húsból készült fasirtot készítünk.
*
Vagy olajban/zsírban sütöm készre a kézzel szép lapos, kerekre formázott fasirtokat,
*
- vagy tepsiben sütöm meg. Ez utóbbi esetben - hogy ne legyen száraz! - több zsírt adagolok a felaprított, megüvegesítésre szánt vöröshagyma + (kevés) egész fokhagyma alá! Azért kell több zsíradék, mert ha úgy sütjük meg a sütőben, hogy kevés a zsiradék. Száraz, kemény, élvezhetetlen lesz. Tehát több zsírt/v. olajat - ezek után a megformázott lepényeket tepsiben, sütőpapírra teszem. Fóliával letakarom. Egy idő után leveszem a fóliát és szépre megsütöm előbb az egyik, majd a másik oldalát is!
*
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
*
No igen, kisérőnek pedig csodás az ecetes-hagymás krumplisaláta!
*
Vagy hagymás krumpli, vagy krumpli püré, vagy különféle főzelékek.
*
Bojana*

platinakuka
platinakuka Fri, 2016-09-23 11:40

Jó recept, de azért az ugye megvan, hogy a recept neve VILLÁMGYORSAN, tehát nem fog szarozni ennyi mindennel? :D :D
Inkább töltsd fel magadhoz, ha még nem tetted meg.

juditmama
juditmama Tue, 2010-12-21 07:48

Volt itthon egy kis cukkinim, amit almareszelőn belereszeltem, és úgy sütöttem meg. Joghurtos céklasalátával ez volt a szombati ebédem. Nagyon finom lett!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-27 11:22

Gombát is rakhatunk bele, de Vilmos nem szereti a gombát.

1271
sertéslapocka 50 dkg
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl