Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húspogácsa zöldséges rizzsel sütőben

Húspogácsa zöldséges rizzsel sütőben
Húspogácsa zöldséges rizzsel sütőben
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a Bogrács és kukta c. kisfüzetből van, Balyó Mária és Pelle Józsefné a szerzők, 1970-es kiadású. Ne mindig ugyanazt főzzek, ezért újra elővettem a receptes füzetet, és ezt a receptet választottam a mai ebédre. Nem az a megszokott étel, de nagyon könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem lehet házi lecsóval is készíteni, de majd legközelebb. Volt itthon paprika és paradicsom, így a recept szerint készítettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst az áztatott és kinyomkodott zsemlével, tojással, reszelt vöröshagymával, sóval, borssal, pirospaprikával    összedolgozzuk, pogácsákat formálunk belőle, és kevés zsíron serpenyőben megsütjük mindkét oldalát.
  2. A rizst megtisztítjuk, megmossuk, kevés zsíron megpirítjuk, sózzuk, felöntjük vízzel, és félpuhára pároljuk.
  3. A paradicsomokat, paprikát kockára vágva a félig megfőtt rizsbe keverjük.
  4. Jénai tál közepébe rakjuk a megsült pogácsákat, két oldalára simítjuk a rizst.
  5. A tejfölt ízesítjük sóval, borssal, majorannával, mustárral, elkeverjük, és a rizsre meg a húsra öntjük.
  6. Előmelegített sütőben átsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 744
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nyári vagdalt hús, csőben sült fasírt rizzsel, tejfölös-mustáros húspogácsák, rizses fasírt sütőben

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-09 12:47

Ez az!
Nagyon szeretem a finom, laktató, mindent bele fogásokat, ez nagyon tetszik, minden finom ami összekerült, köszönöm, hamar elkészítésre fog kerülni, már alig várom!!
Látványos , laktató finomság.:-)
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-02-09 16:05

Kedves Éva-Anyóca!
Valóban ajánlani tudom,mert a rizsnek különleges ízt ad a paprika és a paradicsom. Lecsóval is készíthetjük,ha nincs otthon friss zöldség. Ebben a receptben valójában a húst csak összekeverni ,bele tenni a tepsi(jánai tál )közepébe és úgy a rizzsel megsütni. Én elősütöttem,de így is nagyon finom volt. A recept eredeti neve Bácskai vagdalt.
Kellemes hétvégét és jó sütést-főzést kívánok!
Üdvözlettel:Helena

869
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
sertészsír 10 dkg
rizs 25 dkg
zöldpaprika 5 db
paradicsom 3 db
vöröshagyma 1 kis fej
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
mustár 1 kávéskanál