Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hússal töltött palacsinta

Hússal töltött palacsinta
Hússal töltött palacsinta
50 perc / főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a hortobányi palacsintát, és így lett ez a könnyű kis ebéd.

hozzávalók / 4 adag

A sós palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, a paprikát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, kevés köményt is teszünk hozzá, majd egy kevés vízzel felengedjük.
  3. Puhára pároljuk a húst, egy kevés tejfölt is adunk hozzá, mikor elzárjuk alatta a hőt.
  4. A kész palacsintákat megtöltjük vele, és egy sütőtálba tesszük szorosan.
  5. Tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Tejföllel tálaljuk

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 706
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hamis hortobágyi palacsinta, húsos-tejfölös palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dömi
Dömi / Dömi Wed, 2011-02-02 18:43

Imádom ezt a finom palacsintát!
Csak én a húst pörköltszerűre csinálom, behabarom egy kis tejföllel. Majd a kiszedem belőle a husit és azzal töltöm meg a palacsintát. A levével pedig meglocsolom a tepsiben és úgy sütöm meg!
De biztos így is nagyon finom! :)

491
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
tej 2 dl
szódavíz 1 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 2 ek
sajt 5 dkg
paradicsom 1 kis db