Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hústekercs tejszínes paradicsommártásban

Hústekercs tejszínes paradicsommártásban
Hústekercs tejszínes paradicsommártásban
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vacsora. Rizzsel, tésztával vagy galuskával tálalhatjuk.


hozzávalók / 4 adag

A hústekercshez

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük 1-1evőkanál ajvárral. A húsra tesszük a főtt sonkát, majd a sajtot és a keskenyebb oldalukról feltekerjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük.
  2. Az olajat serpenyőben felhevítjük és a hústekercseket megpirítjuk benne, majd fedeles tűzálló tálba tesszük.
  3. A tejszínt összekeverjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az ajvárt és a zúzott fokhagymát és kevés pirospaprikát. A mártást a húsra öntjük.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a húst lefedve 35 percig sütjük.
  5. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 882
elküldve: 2
receptkönyvben: 372
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-sonkás hústekercs tejszínes paradicsomszósszal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

éva juhász
Évi baba / éva juhász Thu, 2013-12-19 20:17

kedves Glaser!
Nagyon tetszik a recepted, vasárnap elszeretném készíteni.
Milyen köretet javasolsz hozzá????????????
Üdv: évi

glaser
Glaser / glaser Thu, 2013-12-19 20:24

Kedves Evi! En rizzsel szoktam talalni, de lehet galuskaval, vagy tesztaval is. Üdv: Maria

Control
Control Thu, 2013-10-17 10:36

Kedves Glaser!

Elkészítettem, az itthoni alapanyagoknak megfelelően módosítva: gulyáskrémmel kenve, tavaszi felvágottal, és sok karaván meg Pannónia sajttal töltve, sok friss bazsalikommal és paradicsommal a mártásban. Jó pirosra sütve, párolt rizzsel ettük. Valami eszméletlenül finom lett, a top 10-ben benne van azok közül amit eddig csináltunk.
Köszönjük a receptet !

Üdv: Éva

evacska58
evacska58 Fri, 2011-05-06 11:52

Ez isteni lett.A legfinomabb ételek egyike, amit életemben ettem.Köszönöm a receptet.Saját készítésű tésztával készítettem el.Ma megint hízom egy kilót.

glaser
Glaser / glaser Mon, 2010-08-09 18:42

Kedves Burkun!
Ajvar helyett ajanlanam a Piros Arany - t, vagy szerintem a Gulyaskremmel is biztos finom. Üdv: Maria

383
sertéscomb 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ajvár 4 ek
sonka 8 dkg
sajt 8 dkg
napraforgó olaj 1 ek
főzőtejszín 2 dl
paradicsomlé 1 dl
sűrített paradicsom 2 dkg
ajvár 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint