Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hústorta Nyusssszi konyhájából

Hústorta Nyusssszi konyhájából
Hústorta Nyusssszi konyhájából
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom születésnapjára készítettem el ezt a "tortát", mivel annyira nem rajong az édességért. Igaz, gyertya nem volt a tetején, de így sem maradt el a "torta-hatás"! Nagy sikert arattam vele! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, alaposan besózzuk, és megborsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.
  2. Amikor a só kellőképpen átjárta a húst, a szokásos módon bepanírozzuk, zsemlemorzsa helyett azonban reszelt sajtot használunk. Annyi sajtot használjunk, amennyi csak rátapad (kb. 40 dkg elég szokott lenni)!
  3. Egy kerek tűzálló tálat béleljünk ki baconszeletekkel sugár alakban úgy, hogy a tál közepétől indulva az edény szélén kilógjanak a szeletek (én egy 24 cm-es kapcsos tortaformát szoktam használni).
  4. Ezután megkezdhetjük a rétegezést. Először rakjunk egy réteg sajtba panírozott húst, majd 1 réteg gépsonkát, és ezt folytassuk addíg, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  5. Végül a tál szélén kilógó "bacon-darabokat" hajtsuk vissza szintén sugár alakban a "tortánk" tetejére. Ha esetleg maradt még szalonna, azokat is fektessük a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Mivel a bacon kellőképpen zsíros, semmivel nem kell a sütőedényt kikenni, és ahogy megsült, rögtön kiboríthatjuk egy tálcára.
  7. Köretnek hercegnőburgonyát ajánlok mellé, de gyakorlatilag bármilyen körettel finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 232
elküldve: 14
receptkönyvben: 347
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyusssszi

Mióta szakács: 2011.10.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos baconos hús, sajttal rakott csirke, sajtos hústorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

desertlover
desertlover Sat, 2012-04-14 00:04

Ez egy Magyar Konyha recept, csak ott az a neve, hogy "rakott csirke, ahogy öcsém szereti", de ebből is látszik milyen kreatív az ember, hogy magától is rájön a receptre. Isteni, nálunk visszatérő, hamar elfogyó "vendég"hosszú évek óta- krumplipürével vált be+csemi ubi

Adrien
Adrien Mon, 2012-04-02 14:07

Valóban finom, az egyik kedvenc vendégváróm! Sok éve sütöm már. Egy Magyar Konyhában találtam a receptet. Amit én módosítottam rajta az az, hogy nem panírozom sajtba, hanem a husi alá, majd fölé is szórok a reszelt sajtból. Így egyszerűbb.
S időnként nyakon öntöm tejszínnel. De ez így már a bűnözés csúcsa...

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Mon, 2012-04-02 14:40

Igen, én is csináltam már úgy, h csak megszórtam sajttal. A tejszínre is gondoltam már, de még eddig nem próbáltam ki, de most megint felcsigázott a gondolat. :)

almamag
almamag Sat, 2012-03-31 16:52

Szerintem ilyen szuper képeket csak kóstolóval lenne szabad feltenni. :-)
Már érzem az ízét, biztosan nagyon finom!!!!!!
Gratulálok!!!!!

835
csirkemell filé 100 dkg
gépsonka 30 dkg
bacon 25 dkg
sajt 40 dkg
tojás 4 db
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint