Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hústorta sütés nélkül alaprecept

Hústorta sütés nélkül alaprecept
Hústorta sütés nélkül alaprecept
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapja van a feleségemnek, és nem szereti az édességet. Valami személyeset szerettem volna alkotni, de nem jutott más az eszembe, mint a tavalyelőtti sajttorta költeményem hús-változata. Ez a torta is sütés nélkül készül, de nem csak húst tartalmaz. A képen látható példány Herz Gourmet sonkából készült, mert ez szabályos kör keresztmetszetű. A krémsajt a MIZO Boci 100 grammos tömlős sajtból volt, sajnos, csak két tömlőt vettem, így a torta oldalára nem jutott elég. A májkrém a Gyulai tömlős gluténmentes borjúmájas 250 grammos változatából készült, a sajt Maasdammer előrecsomagolt szeletből volt, mert ennek a vastagsága és a nagysága volt megfelelő. Természetesen több darabból is "szabhatunk" szabályos kerek sajtszeletet. A tetejére Tihany chilis ízesítésű Ínyenc camembert került, mert a csípős íz az ünnepelt kedvence. A díszítéshez a maradék sajtból, kovászos uborkából "farkasfogakat" vágtam, dióbelet és epret használtam, mert utóbbi a feleségem kedvence. Mindezt óra formába rendeztem.. A számokat almahéjból vágtam. A recept az alapokat tartalmazza. Megvalósításkor csak a fantáziánk - és kézügyességünk - szabhat határt szárnyalásunknak.

hozzávalók / 12 adag

  • 500 g bármilyen felvágott (6, lehetőleg szabályosan kerek 5mm vastag szeletben)
  • 300 g bármilyen krémsajt
  • 250 g bármilyen májkrém
  • 150 g bármilyen sajt (egy, a hússal nagyjából megegyező formájú és vastagságú szeletben.)
  • 125 g bármilyen camembert sajt

ajánlat

Bulira, szülinapra, névnapra, ünnepre. Mutatós, tartalmas, laktató, és némi gyakorlattal egyszerű elkészíteni. Biztos siker!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Három tányérral dolgozzunk. Az első tányérra feltesszük az első hússzeletet és megkenjük a krémsajt egyharmadával, rátesszük a másik tányérra.
  2. Az első tányérra rátesszük a második szelet húst, megkenjük a májkrémnek majdnem a felével, rátesszük az előző, sajtkrémmel megkent szeletre.
  3. A félkemény sajtot rátesszük az első tányérra, és rátesszük a húst. A hús mentén körbevágjuk a sajtot. A tortakezdemény tetejére tesszük a harmadik hússzeletet, majd a sajtot.
  4. A következő hússzeletet májkrémmel kenjük meg, úgy, hogy maradjon még belőle. és rátesszük a tortára. Az ezt követő hússzeletet sajtkrémmel kenjük meg úgy, hogy a fele megmaradjon.
  5. A szépen formálódó tortát oldalt bevonjuk a maradék sajtkrémmel. Vigyázat, sok sajtkrém kell a lekenéshez! Most a tortát tortalapáttal áttesszük arra a tányérra, amin tálalni fogunk.
  6. Az utolsó szelet húst vékonyan bekenjük a maradék májkrémmel. Nem kell vastagon kenni, mert ez csak ragasztóréteg a díszítéshez. Ráhelyezzük a tortára. Így a májkrém nem piszkítja be a sajtkrémet, és viszont.
  7. A camembert sajtot ráhelyezzük a torta tetejére.
  8. Ízlés szerint és az alkalomhoz illően díszítjük, néhány órára, vagy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 961
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

musicus2

Mióta szakács: 2012.08.19.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sonkatorta, sonkatorta sütés nélkül, hústorta sütés nélkül,

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adribadri
Adribadri Sun, 2015-07-05 21:21

300 dkg, azaz 3 kg krémsajt? Nem sok az egy kicsit? Biztosan csak elírás és az is gramm akart lenni, ha jól sejtem. Amúgy guszta!

260
felvágott 500 g
krémsajt 300 g
májkrém 250 g
sajt 150 g
camembert sajt 125 g