Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti bárány

Húsvéti bárány
Húsvéti bárány
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legalább 15 éve van ez a bárányformám. Akkor még nem nagyon lehetett ilyen különleges formákat kapni. Szerencsére jó pár éve elérhető nagyon sok helyen, és baráti áron. Ez a barika (osterlamm) a németek jellegzetes húsvéti süteménye. Mi nagyon kedveljük, mert nagyon finom, könnyű édesség. Ha mandulával készítjük, akkor a barna héját távolítsuk el.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű margarint, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a 2 tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, keményítőt és a darált diót, mogyorót vagy mandulát, és a rum vagy mandula aromát.
  2. A kivajazott, lisztezett formába kanalazzuk a tésztát és megsütjük. Tűpróbát alkalmazzunk!
  3. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, majd a formát levesszük róla, és porcukorral szórjuk meg. Nyakába színes szalagot kötünk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 210
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

húsvéti süti, húsvéti bárányka, bárány formájú édes süti húsvétra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

587
margarin 6 dkg
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
törökmogyoró 6 dkg
finomliszt 6 dkg
étkezési keményítő 6 dkg
sütőpor 50 g
rum 1 ek
porcukor 2 ek