Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti bárány sütemény

Húsvéti bárány sütemény
Húsvéti bárány sütemény
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ALDI-ban láttam a minap ilyen bárányokat, de elég drágának találtam. Nagyon megtetszett, nagymamámnak meséltem, erre mit ad Isten? Persze, hogy van itthon egy formánk, 20 éve porosodik a szekrényben... gyorsan fogtam is magam, és megcsináltam. :) A forma Németországból származik, a receptet a dobozáról vettem. Gondoltam felteszem, hátha másnak is megtetszik!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsvétra nagyon mutatós kis sütemény. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A sütő legalsó, vagy második résébe teszünk egy tepsit, ebbe tesszük majd a tészával teli formát.
  2. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Sima masszát kell kapnunk.
  3. A formát kivajazzuk-lisztezzük, majd beletöltjük a tésztát. Alaposan betömködjük a résekbe is, bár sütés közben terül a tészta.
  4. Alufóliát teszünk a formára, mert különben túl hamar megsül a teteje és belül még folyós marad!
  5. Sütőben készre sütjük. Ha megsült (tűpróba!), picit hagyjuk a formában hűlni, majd vegyük ki óvatosan belőle.
  6. Még meleg alaposan szórjuk be porcukorral. Így megkaptuk a hófehér báránykánkat. :) A szemének nyomhatunk 1-1 mazsolát.
  7. Porcukor helyett cukormázzal is bevonhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 222
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bari90

Mióta szakács: 2012.04.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bárány, húsvéti bárány, bárány formájú diós sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dzseffi
Dzseffi Wed, 2012-12-05 20:50

Nekünk is van bárányunk, még a lidliben vettük, de nem volt rajta recept így nem is használtuk eddig :( Feltétlen ki fogjuk próbálni!

324
finomliszt 60 g
étkezési keményítő 60 g
cukor 60 g
vaj 60 g
1 csipet
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
rumaroma 5 ml