Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti báránycomb

Húsvéti báránycomb
Húsvéti báránycomb
150 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szaftot ízesíthetjük tejszínnel és egy kis száraz fehérborral.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot megmossuk, leszárítjuk, majd valamennyi hártyát és zsiradékot levágunk. A combot kicsontozzuk. A húst henger alakúra göngyöljük, és konyhacérnával átkötözzük.
  2. A hagymát és a fokhagymát megpuccoljuk, majd apróra vágjuk. A kakukkfűről és a rozmaringról lecsipkedjük a leveleket, apróra vágjuk.
  3. Az olívaolajat elkeverjük a hagymával, fokhagymával, kakukkfűvel, rozmaringgal, oregánóval, citromlével, sóval és borssal. A húst körbe megkenjük ezzel a keverékkel, jól záródó edénybe tesszük, és éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
  4. A húst kivesszük a pácból. Az olajat felforrosítjuk, és a húst körbe megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a maradek páclét. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, közben a levessel locsolgassuk. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percig pihentetjük.
  6. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A húst szeletekre vágjuk, és a szafttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 155
elküldve: 8
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres báránycomb, zöldfűszeres sült báránycomb, húsvéti báránysült

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

922
bárányhús 1.2 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 2 szál
kakukkfű 2 szál
olívaolaj 3 ek
oregánó 1 ek
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
zöldség alaplé 750 ml