Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti diós koszorú

Húsvéti diós koszorú
Húsvéti diós koszorú
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remélem, sokak húsvéti asztalára kerül ez a kis kalács:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez adjuk az élesztőt (felfuttatás nélkül) és az összes alapanyagot jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
  2. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap átgyúrjuk, kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros darált dióval. Feltekerjük, és kivajazott kuglófformába tesszük. Bevagdossuk, de nem teljesen a közepétől.
  4. Megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk színes tortadarával, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  5. Miután megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, és tálcára tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 884
elküldve: 22
receptkönyvben: 270
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós koszorú, diós kalács, kelt diós koszorú

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sat, 2013-03-30 19:59

Kedves Cumin:)
Örülök,hogy a ez a kalács lesz a húsvéti asztalon:))Már ezért érdemes volt feltöltenem:)))
Vidám húsvétozást kívánok:)
Csilla:)

Cumin
Cumin Fri, 2013-03-22 11:38

hát ez milyen jó! Biztosan ez lesz nálam húsvétkor! :)

1767
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 5 dkg
élesztő 3 dkg
1 csipet
joghurt 150 g
vaj 1 ek
dió 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 5 ek
tojás 1 db
színes cukorka 1 ek