Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti habos tojásfészek

Húsvéti habos tojásfészek
Húsvéti habos tojásfészek
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves, mutatós süti:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A habhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk.
  2. Karikákat szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
  3. A habhoz 25 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük.
  4. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
  5. Ezután nyomózsákba tesszük, és a linzerkarikára formázzuk.
  6. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk.
  7. Mikor megszáradtak, a közepébe lekvárt teszünk.
  8. Kókuszreszeléket megszínezünk dióaromával, és beszórjuk vele a habot, majd a lekvárra tojáscukrokat teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojásfészek linzerkarikán, húsvéti tojásfészek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1189
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 4 db
cukor 30 dkg
színes cukorka 4 ek
kókuszreszelék 2 ek
mandulaaroma 5 ml
lekvár/ dzsem 2 ek