Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti kalács medvehagymával

Húsvéti kalács medvehagymával
Húsvéti kalács medvehagymával
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, különleges kalács, és egyben a húsvéti asztal dísze.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, és kb. 30 percet pihentetjük.
  2. A pihentetés után kettéosztjuk, kicsit átgyúrjuk a gombócokat, majd kb. 30x15cm lapokká nyújtjuk. A lapokat megkenjük lágy, de nem folyós vajjal, és meghintjük az apróra vágott medvehagymával és a picire kockázott fetával. Feltekerjük őket, és összesodorjuk a két tekercset, és kör alakban sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  3. 40 perc kelesztés után a kifelé került hajlatokat éles késsel bevágjuk, és tejfölös tojássárgával megkenjük.
  4. 200 fokon kb. 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 177
elküldve: 2
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

oreghaz

Mióta szakács: 2016.03.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kalács sósan, medvehagymás koszorú

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

518
finomliszt 50 dkg
1.5 kávéskanál
friss élesztő 4 dkg
porcukor 1 teáskanál
joghurt 1.5 dl
tej 1 dl
tojás 1 db
vaj 6 dkg
vaj 4 dkg
feta sajt 5 dkg
medvehagyma 1 csokor
tejföl 10 g
tojássárgája 1 db