Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti kalács pussycattól

Húsvéti kalács pussycattól
Húsvéti kalács pussycattól
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak a húsvéti ünnep tiszteletére gondoltam, én is készítek egy stílusos kalácsot.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel és pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a mikróban meglangyosítjuk, beletesszük a sót, a többi cukrot, a tojássárgákat és a felfutott élesztőt.
  3. Elkezdjük dagasztani (én a robotgéppel), és ha már egy kicsit összeállt, akkor a felolvasztott margarint is lassú adagolásban hozzáadjuk. 10 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
  4. Folpackkal és ruhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Óvatosan kiszedjük a tálból, hogy ne nagyon törjük, deszkára tesszük. Hosszúkásra formázzuk, és három részre vágjuk hosszában. Befonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire vagy pizzatepsire tesszük körbe hajtva, a végét kissé alágyűrve. 
  6. Meleg helyen még kelesztjük 30 percet. Tojással megkenjük.
  7. A sütőt bemelegítjük, és betesszük a kalácsot. 180 fokon megsütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, takarjuk le fóliával vagy sütőpapírral (kb. 35-40 perc).
  8. Rácson hűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 110
elküldve: 15
receptkönyvben: 121
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

kalácskoszorú, húsvéti koszorú, húsveti fonott kalács

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fnbetti
fnbetti / fnbetti Wed, 2014-04-16 15:57

Szia!

Nekem elkészítés előtt egy kérdésem lenne: hány nappal készíthetem el vajon húsvét előtt ezt a szépséget, hogy akkor még finom legyen?
Köszi

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2014-04-17 03:18

Szia!

Ez is mint, mint minden keltteszta, ( kenyer is ) a legfinomabb azon a napon amikor megsutjuk. Meg masnap is eleg puha, de mar nincs meg az a friss allaga.
Igy most mar Te dontsd el, hogy melyik nap sutod meg. Talan, ha neylon zacskoba teszed miutan kihult, tovabb friss marad, vagy a melyhutobe ahogy a kenyeret is szoktuk.
Jo sutest-fozest es szerencset kivanok a kalacshoz!
Veronika

balintmonika
balintmonika Mon, 2013-04-01 19:35

Hol lehet beíratkozni pussycat rajongói táborába?Már sokadszor bizonyosodott be,hogy az általa megadott receptekkel tarolok itthon.Ezalkalommal a fenti kaláccsal villantottam...De mivel lusta szakács vagyok,egyik legjobb barátom a kenyérsütő gép amelynek a dagasztó programját kértem segítségül.Friss élesztőt használtam(nálunk Brezengóciában ez 42 gramm csomagonként),a többit a fentieknek megfelelően készítettem.Az eredmény annyiban tért el a képen látható kalácstól,hogy az én tésztám annyira bedagadt,hogy a közepén a lyuk eltünt.Degeszre ettük magunkat belőle.KÖSZÖNÖM

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-04-02 01:22

Kedves Monika! Nagyon szivesen, igazan orulok a sikereidnek! En is lusta szakacs vagyok, mert en is a robotgepem dagasztokarjaval szoktam kidolgoztatni a tesztat. Lehet, hogy az enyemen is begyogyult volna a luk, ha tovabb kelesztettem volna, sajnos nem volt eleg turelmem, de az ize igy is finom volt.
Koszonom, hogy visszajeleztel, az eredmenyrol!
Udv. Veronika

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-03-20 01:38

Koszi Tormika! Szerintem egy kicsit elhamarkodtam, mert nem gyoztem kivarni, hogy jobban megkeljen. Az ize viszont nagyon finom lett.:)))

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-03-20 01:08

Hát ez csodaszép Csuki! Jó ötlet tojástartónak; nagggyon Húsvéti! Boldog, mosolygós... :))) T

978
finomliszt 50 dkg
cukor 6 ek
1 tk
tej 3 dl
rum 2 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
instant élesztő 4 kávéskanál
tojássárgája 2 db
margarin 6 dkg
tojássárgája 1 db
tej 1 ek