Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti kalácsok

Húsvéti kalácsok
Húsvéti kalácsok
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyománytisztelő vagyok, és tudok fonni kalácsot, ám a kis unokám kedvéért újítottam a formán. Zsírral is készíthető (ez esetben 0.75 ml-t adjunk hozzá, olvasztott formában).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk. A maradék cukrot föloldjuk 2 dl tejben, belekeverünk 2 tojássárágát, ezt is a liszthez adjuk az összes többi hozzávalóval. Lágy tésztát gyúrunk további tej hozzáadásával. A zsiradékot mindig a legvégén adjuk hozzá.
  2. 40-60 percet kelesztjük, formázzuk, újra kelesztjük, a maradék tojássárgával megkenjük.
  3. 40-50 percig sütjük (a kisebb darabok hamarabb megsülnek).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 491
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miczán Kati

Mióta szakács: 2015.08.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nyuszikalács

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

706
finomliszt 50 dkg
cukor 5 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 5 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 4 db
1 csipet