Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti keksz

Húsvéti keksz
Húsvéti keksz
37 perc / előkészület: 25 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes, egyszerű vajas keksz bármilyen alkalomra elkészíthető.
A Dr.Oetker szakácskönyből. A blogon is megtekinthető!

hozzávalók / 4 adag

Keksz

Máz

ajánlat

Húsvéti süteményestálra.

Szólj hozzá!

elkészítés

Keksz

  1. A keksz hozzávalóit kimérjük egy tálba, és kézzel vagy dagasztókarokkal ellátott keverőgéppel összegyúrjuk. Majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. 180 C-on 10-12 percig sütjük.

Máz

  1. A tojásfehérjéket kicsit elkeverjük elektromos mixerrel, majd szép lassan elkezdjük hozzáadni az átszitált porcukrot, amíg megfelelő állagú nem lesz a máz. Néhány csepp citromlevet adunk hozzá, és fehéredésig verjük.
  2. Nyomózsákba kanalazzuk, és díszíthetjük is a süteményeket. Tetszés szerint színezhető is a máz különböző ételfestékekkel.
  3. Én most húsvét alkalmából nyuszikat, bárányokat és csibéket készítettem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 227
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

AnnóFalva

Mióta szakács: 2015.03.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

keksz, sütemény, citromos keksz, mázas keksz, húsvéti cukormázas süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1027
finomliszt 300 g
porcukor 100 g
vaníliás cukor 6 teáskanál
tojás 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
margarin 200 g
tojásfehérje 2 db
porcukor 250 g
citromlé 10 csepp