Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti kosárkák Baileys-krémmel és lemon curddel

Húsvéti kosárkák Baileys-krémmel és lemon curddel
Húsvéti kosárkák Baileys-krémmel és lemon curddel
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti asztalunk díszei lehetnek ezek a tükörtojásra emlékeztető kosárkák.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Alapkrém

Baileys-krém

Lemon curd

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalók összegyúrásával egynemű linzertésztát készítünk.
  2. Körülbelül 4 milliméteresre nyújtjuk, kör formákat szaggatunk belőle, és a kibéleljük velük a kizsírozott kosárkaformákat.
  3. Előmelegített sütőben halványra sütjük, majd kihűtjük őket.

Alapkrém

  1. A túrót a citromlével és a cukorral keverjük el. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  2. A kevés vízzel elkevert zselatint meglangyosítjuk. Azonnal a túróhoz keverjük, majd a felvert tejszínt is hozzáforgatjuk. Rövid időn belül felhasználjuk.

Baileys-krém

  1. A habtejszínt keménnyé verjük, hozzáadjuk a vízgőz felett olvasztott csokoládét, a Baileys-t és a mogyorót.

Lemon curd

  1. Jeget és egy kevés vizet teszünk egy tálba, félretesszük.
  2. Egy tűzálló tálban a tojást, a tojássárgákat, cukrot, citromhéjat, citromlevet és a sót elkeverjük. A tálat egy forrásban lévő vízzel teli edény fölé rakjuk, biztosítjuk, hogy a tál ne érjen a vízhez. A keveréket egy habverővel felverjük, amíg 76 fokra melegszik fel. A tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a vajat, addig keverjük, amíg elolvad és sima masszává áll össze. Átöntjük egy finom szemű szitán, majd a jeges vízre állítjuk.
  3. A masszát teljesen kihűtjük, közben újra és újra megkeverjük.

Összeállítás

  1. A kihűlt kosárkákat porcukorral szórjuk meg, majd beleadagoljuk az alapkrémet.
  2. A Baileys-krémet és a lemon curd-öt habzsákba simítjuk. A kosárkák felére Baileys-krémet, másik felére citromkrémet nyomunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 967
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
113 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
szezon: tavasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes kosár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1507
finomliszt 230 g
margarin 160 g
porcukor 70 g
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
sertészsír 20 g
tehéntúró 500 g
cukor 100 g
citromlé 5 ek
zselatin 10 g
növényi habtejszín 200 ml
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 200 ml
csokoládé 50 g
baileys 6 ek
törökmogyoró 50 g
tojás 1 db
tojássárgája 6 db
cukor 100 g
citromlé 120 ml
citromhéj 2 citromból nyert
vaj 120 g
1 csipet
porcukor 30 g