Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes
Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a tavalyi húsvétunk szomorúan telt, mivel a lányaim nem tudtak kalácsot enni, de most időben elkezdtem gondolkodni a megoldáson. Ismerősömtől kaptam ezt a receptet, és úgy gondoltam, hogy érdemes megosztanom az oldal olvasóival. Jól sikerült, melyet az bizonyít, hogy életem első kalácsa 10 perc után eltűnt a tányérokról. Ha valakinek nem elég ez a mennyiség, nyugodtan duplázza meg. Négyünknek egy evésre elég volt, bár a férjem ette meg a felét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsvétra a sonka mellé hatalmas siker lesz, a kis betegeknek is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt, az élesztőt, a cukrot, a sót egy tálban. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd kézimixer segítségével elkezdjük dagasztani.
  2. Utána apránként adagolva hozzáadjuk a langyos tejet, és addig keverjük a géppel, míg el nem válik a tészta a tál falától.
  3. Ha nincs kelesztőtálunk, csak lefóliázzuk a keverőtálat, és abban hagyjuk kelni kb. 1,5 órát a tésztát meleg helyen. Mikor ez letelt, kicsit kézzel átgyúrjuk a megkelt tésztát, és utána kinyújtjuk a sütő formájára. (Én őzgerincformában sütöttem, így hosszúkás fazonja lett.)
  4. A formát kibéleljük sütőpapírral, és beletesszük a kinyújtott tésztát, majd újra lefóliázzuk, és meleg helyen még 1/2 órát hagyjuk kelni.
  5. Ezután előmelegített sütőben fél órát kell sütni.
  6. Mikor megsült, pár perc után kivesszük a tepsiből, és levesszük róla a papírt, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor könnyebben felszeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 083
elküldve: 3
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki

Mióta szakács: 2010.02.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsvéti kalács tej- és tojásmentesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melcsiboszi
Melcsiboszi konyhája / melcsiboszi Mon, 2014-04-21 15:13

3 éves kisfiam tojásérzékeny, remélhetőleg csak átmeneti állapot ez, de szerettem volna a sonka mellé olyan kalácsot sütni, amiből ő is ehet. Nagyon jó a recept, nagyon jól sikerült a kalács, köszönöm szépen!!! :) (Bár a kelesztési időt kissé hosszúnak találtam, és mivel este fél 9 elmúlt, amikor nekiálltam, jobbnak láttam lerövidíteni, fél-fél órára. Így is tökéletes lett, sokszor meg fogom még csinálni!)

432
finomliszt 300 g
étkezési keményítő 1 evőkanál
instant élesztő 0.5 tasak
cukor 25 g
1 kk
margarin 35 g
rizstej 1.75 dl
mazsola 2 marék