Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti nyuszik a salátásban

Húsvéti nyuszik a salátásban
Húsvéti nyuszik a salátásban
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ötletet szeretnék adni a Húsvéti ünnepekre még időben. Ez egy olcsóbb megoldás, hogy mindenki számára elérhető legyen. Természetesen házi sonkával, sonkalében főtt tojással is el lehet készíteni. Húsvétkor utána lehet frissíteni a locsolók számának megfelelően. Így mindig friss falatokkal kínálhatjuk őket. Akár gyerekzsúrra is elkészíthető, tetszés szerint tölthetők ezek a kis szendvicsfalatkák.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tál elkészítése előtt 1-2 nappal érdemes elkészíteni a nyuszikat.
  2. A bagetteket 1 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A sonkát, a sajtot a bagett szelet méretének megfelelően pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Az uborkát vékonyan meghámozzuk, felszeleteljük.
  5. A bagett szeleteket, a sonkát, a sajtot, az uborkát a közepükön egy kb. 1,5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk.
  6. A bagett szeleteket megkenjük a sajtkrémmel.
  7. Egy szeletre ráhelyezünk 1 szelet sonkát, rá egy szelet uborkát, rá egy sajt szeletet, majd a sajtkrémes részével lefelé, beborítjuk a második szelet bagettel.
  8. A tetejét beborítjuk egy kerekre szaggatott sonkával.
  9. A salátából kis darabokat vágunk, összetekerjük és a szendvics falat közepébe igazgatjuk.
  10. Saláta levélen tálcára rendezzük, elhelyezzük torkos nyuszikat, és frissen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 291
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

nyuszis hidegtál, hidegtál húsvétra, hidegtál sonkás szendvicsekkel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2012-02-29 10:16

Kedves Anci!
Kézzel vágtad ki a nyuszikat, vagy van valamilyen sablonod?
A cserépköcsögöt Simonkovits Béla fazekas készíti.
7718 Udvar, Fő u. 32 Tel: 06-20-992-6216.
Érdemes személyesen meglátogatni a rendelés előtt, mert más eszközöket is készít.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-02-29 18:02

Kedves pataygyz !
A nyuszikat kézzel faragtam ki, nincs sablonom.
A címet és a jó tanácsot nagyon szépen köszönöm !!!!!!!!
Szeretettel üdvözöllek: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-02-27 22:30

Kedves Anci!

Ők azok :-)) , aranyos, guszta, fantasztikus látvány: megvannak és elmentettem, köszi az ötletadást. :-))
Éva-Anyóca

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-02-27 22:24

Szia Anci!
Nagyon aranyosak a nyuszikááák! :)) Újabb hidegtál elmentve! :)
Szép estét kívánok!
Samiya

Lillena
Lillena Mon, 2012-02-27 22:06

Gyönyörűek, étvágygerjesztők, fantasztikusan ötletesek a hidegtálaid. Gratulálok, és nagyon köszönöm, hogy megosztod velünk (szürkébb fantáziával megáldott emberekékkel) ezeket a remekeket!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-02-28 08:27

Köszönöm nagyon kedves vagy, azt hiszem egy pici kézügyességgel bárki elkészítheti.
Szeretettel üdvözöllek: Anci

1084
bagett 0.5 kg
csirkemell sonka 15 dkg
trappista sajt 10 dkg
kígyóuborka 0.5 közepes db
krémsajt 10 dkg
salátalevél 4 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fekete bors 4 kk