Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti répasüti

Húsvéti répasüti
Húsvéti répasüti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A répa és a narancs nagyon jó párosítás, nem véletlenül használják együtt italokhoz is. Ez a tészta még két nap múlva is szaftos marad, nem szárad ki. A gyerekek biztosan szeretni fogják!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  2. A répa levét kinyomkodjuk, majd a masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, és jól összedolgozzuk.
  3. Végül beleforgatjuk a sütőporral és szódabikarbónával vegyített lisztet.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 percig (tűpróba) sütjük.
  5. Ha kihűlt, egyenletesen rákenjük a tetejére a mascarpone és cukor keverékéből készült krémet.
  6. A tetejét tetszőlegesen díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 36 542
elküldve: 49
receptkönyvben: 540
elkészítve: 24/43
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos-répás süti, narancsos répatorta, répás sütemény mascarponekrémmel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Teo Lucius
Teo Lucius Mon, 2015-11-02 11:20

koszi a receptet,nagyon fini lett.....kicsit valtoztattam a recepteden,mivel hogy nem volt ithon mascarpone....helyette a tetejere vekony reteg baracklekvar kerult es az egesz sutit marcipannal vontam be.....igen finom egyszeru es konnyu suti,meg egyszer koszi a receptet!

Sornyul
Sornyul Mon, 2013-04-08 00:10

Nyami, ez tényleg finom! És tényleg répaízű. :) Vendégeket vártunk estére és mivel sok répánk volt itthon, amit fel kellett használni, próbát tettem ezzel a sütivel. Mivel férjem családja gluténmentesen étkezik, rizsliszttel csináltam, úgy is fincsi lett. Tetejére pedig egy másik recept citromos-vajas mázát raktam tojásfehérje nélkül. És anyósomnak is nagyon ízlett, pedig ő nem szeret enni. :)

Starclassic
Starclassic Sat, 2013-03-30 05:45

Köszönet a receptért,megsütöttem, isteni lett! Évek óta keresem azt a "répássüti" ízt, amit hajdanán gyermekkoromban nagymamámnál éreztem utoljára - aki sajnálatos módon nem tudta már velem megosztani a receptet. Hát ez ha nem is ugyanaz, de nagyon megközelíti! Felturbóztam annyival, hogy a krémbe tettem egy (jó)pár csepp citromlevet - próbáljátok ki így (is) megéri!!!

csorsi
csorsi / csorsi Wed, 2013-03-27 19:40

nagyon tetszik ez a süti, és nagyon szeretném megsütni, de meg tudnád nekem mondani, mi az a csomag bourbon? elég amatőr szakács vagyok, úgyhogy nekem ez új :) bocsánat, ha buta a kérdés!

Taju
Taju Wed, 2013-03-27 21:09

Szia! Az bourbon vaníliás cukor. Ugyanott találhatod a boltokban, ahol a simát, csak ez kicsit jobb, ízesebb, mert igazi őrölt vaníliarúd van benne.

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-03-24 14:29

Kedves "klivi"!
Köszi a receptet, elmentettem és ki fogom próbálni, nagyon szeretek új ízekkel
kísérletezni, már készítettem hasonló sütit, mert kíváncsi voltam, mivel eddig el
nem tudtam képzelni sárgarépából készült süteményt.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

pirieule
pirieule Fri, 2013-03-22 14:06

Gyakran megsütöm, de liszt helyett darált mandulát teszek ble, így lisztérzékenyek is megehetik. Ha sok vendéget várok, megsütöm 2 nappal elöre, de a krémet csak frissen a tálalás napján. A kép tényleg nagyon ízléses lett, gratulálok!

viki82
viki82 Thu, 2013-03-21 22:50

Nagyon szep a keped, es guszta a sutid! :) Ki fogjuk probalni! :)

663
sárgarépa 30 dkg
tojás 3 db
cukor 18 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
vaj 18 dkg
finomliszt 20 dkg
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 kk
narancs 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mascarpone 15 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
porcukor 2 ek