Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti sárgatúró

Húsvéti sárgatúró
Húsvéti sárgatúró
30 perc / főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (63)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :)
A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az étel is helyet kapott a kis kosárkában.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kaláccsal, főtt sonkával és kolbásszal együtt nagyon finom!
Többféle változata ismert, van aki mazsolát is tesz bele vagy fahéjat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukrokkal és a sóval felforraljuk.
  2. A tojásokat beleütjük egy tálba, és nagyon lazán villával éppen átkavarjuk.
  3. Amikor a tej felforrt, beleöntjük a tojásokat, lassú tűzőn  folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg a tojások túrószerűen  össze nem állnak.
  4. Vászonruhába rakjuk, összekötjük, fellógatva, hagyjuk kicsöpögni a levét.
  5. Tálalásig hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 327 362
elküldve: 50
receptkönyvben: 1 273
elkészítve: 95/109
Facebookon megjelent: 4

szakács

koktél

Mióta szakács: 2010.12.16.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
kalória: alacsony
kategória: édes krém
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsvéti édes rúd, édes sárgatúró Húsvétra

Hozzászólások (63)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koktél
koktél / koktél Mon, 2018-04-09 08:52

Kedves Margica, Húsvétkor olyan sok finomság készül nálunk, hogy ez még meg sem fordult a fejemben :) De tudomásom sincs arról, hogy anno nagymama és dédi felhasználta e... Esetleg van erre ötleted?

margica
margica Mon, 2018-04-09 15:58

törtem a fejem milyen alaphoz lenne jó ez az édes lé
a falusi drága tejet kár csak ugy kidobni ezért kisérleteztem és megfőztem pudingnak
jó lett, finom...
legközelebb rizst készitek belőle mazsolával

petronela
petronela Sat, 2019-04-20 06:03

Az ivo lebe belehet turmixolni gyumolcsot is.Le hutve isteni finom.Vagy edes kalacsot dagasztani vele.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-04-01 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-03-29 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-04-17 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-04-16 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-04-15 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-04-13 02:22

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Thu, 2016-03-31 14:54

Sósan zöldfűszerekkel készítettem el a szombati sonka mellé, hatalmas sikere volt, pillanatok alatt elfogyott. Rendszeresen fogom készíteni, de már látom, hogy célszerűbb azonnal dupla adagból.
Köszönöm a remek receptet!
Szép napot
Pogácsa

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-03-28 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-03-27 03:05

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-03-26 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

koktél
koktél / koktél Mon, 2016-03-21 21:19

Kedves Nosalty, ismét köszönöm, hogy a több száz húsvéti recept közül az enyémet választottátok ki! Nagy megtiszteltetés! :)

newsee78
newsee78 Fri, 2014-03-28 07:49

Kedves Koktél,
annyira nagyon örülök ennek a receptnek! Nagyikám csinált mindig ilyet, de sajnos már nem él és nem tudtuk a receptet. Nálunk a különbség csak annyi, hogy nem édesen, hanem sósan esszük. Kimarad a cukor és keverünk bele zöldfűszert, pl aprított snidlinget. Sonkához, szendvicsbe, hidegtálon így is tökéletes. Hála a receptednek idén olyan lesz a húsvéti menü, mintha még élne nagyikám. Nagyon köszönöm!

koktél
koktél / koktél Fri, 2014-03-28 10:20

Kedves Newsee78,
én köszönöm a kedves hozzászólásod! :) Örülök, hogy újra az asztalotokra kerül ez a Húsvéti finomság. És ígérem, hogy snidlingesen is kifogom próbálni.
Üdv, koktél

tiers
tiers Sat, 2013-03-30 12:48

Szia!

A mi családunkban is hagyománya van a sárgatúrónak, mi magában szoktuk enni, viszont elkészítéskor mindig fahéjat rakunk bele a mazsola helyett. Nagyon szeretem, és az írója is nagyon finom.

Üdv
Tiers

koktél
koktél / koktél Mon, 2012-04-16 21:43

Kedves Judit,
köszönöm, hogy elkészítetted. Annak pedig különösen örülök hogy ízlett. :) Ha máskor nem is, remélem a következő évben is ott lesz a Húsvéti asztalodon!
Üdv, koktél

gida80
gida80 Sun, 2012-04-08 15:30

Kedves Koktél!Köszönöm ezt a receptet.Anyukámnak készítettem el,nagyon szereti.Amióta nagyi meghalt azóta nem evett,és nem is készített.Most megleptem vele,és ahogy járt kelt a konyhába úgy darabolta és eszegette.Nagyon ízlett mindenkinek és nagy örömöt szereztem vele.Ezt köszönöm neked!

koktél
koktél / koktél Tue, 2012-04-10 03:56

Kedves gida80,
Én köszönöm Neked, hogy elkészítetted...és annak különösen örülök, hogy ekkora meglepetést sikerült okoznod édesanyádnak!
Üdv, koktél

bumi
bumi Wed, 2012-03-14 19:02

Hát ezt imádom 20 tojásból szoktam, és mazsolával. Mindig elfogy :-D A legjobb a sonkához, mert a sárga túró édessége kiadja a sonka ízét :-D

koktél
koktél / koktél Thu, 2012-03-15 19:43

Nálunk is "nagyban készül" :) két nagy gombócot csinálok, 20-20 tojás...de sosem marad húsvét utánra!

berecz
berecz Sat, 2012-03-03 07:48

Kedves koktél!
A vejemnek szeretnék az idén Húsvétkor kedveskedni ezzel a finomsággal, akinek a szülei Szabolcsból származnak, de az Édesanyja már meghalt és minden Húsvétkor emlegeti a sárgatúrót.
Milyen zsíros tejből készíted? Jó a bolti 2,8-as (3,6) vagy erre a célra inkább érdemesebb zsíros, házi tejet beszerezni? Hány nappal hamarabb lehet, érdemes megcsinálni? Köszönöm a válaszodat, üdv.Szilvi

Mucacska
Mucacska Mon, 2012-03-26 14:46

Szia!
én boltibol szoktam a zsirosabb fajtàbol! Nagyon szépen összeàll! Vigyàzz le ne égjen, jobb ha teflon edényben fözöd!!! :) Sok sikert!

186
tej 0.5 l
tojás 5 db
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 ek
1 csipet