Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti sonkatál

Húsvéti sonkatál
Húsvéti sonkatál
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A változatosság az étkezésnél is elengedhetetlen, ezért ha hidegtálat készítünk, hasonló, de mégis más-más alapanyagok nagyon feldobják a tálat.

hozzávalók / 5 adag

Padlizsánkrém

Kaszinó tojás

Franciasaláta

Hidegtál összeállítás

ajánlat

Húsvéti vendégváráshoz tökéletes megoldás a hidegtál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden sonkát és szalámit vágjunk vékony szeletekre.
  2. A paradicsomokból 5 darabról vágjuk le a tetejét, és vájjuk ki a közepét. A TV paprikát vágjuk ketté. A paprika egyik felébe tormát, a másikba a mustárt rakjuk.
  3. A padlizsánból készítsünk padlizsánkrémet, majonézzel. A paradicsomokat töltsük meg a krémmel.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a torma felét. A habbal töltsük meg a gépsonkát.
  5. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, és kettévágjuk. A sárgáját lereszeljük. Kemény besamel mártást készítünk. A vaj felét forrósítjuk, és a lisztet lepirítjuk benne világos színűre. A tejet felforraljuk a fűszerekkel, és a forró, pirított lisztet belekeverjük, két percig még főzzük, simára keverve.
  6. Ha kész kihűtjük. Robotgépet krémkeverő karral szereljük össze. A vajat habosra keverjük, rakjuk hozzá a besamelt és tojássárgákat, keverjük közepesen kemény krémmé. A tojásfehérjéket töltsük meg krémmel. Használjunk csillagcsővel ellátott habzsákot.
  7. A franciasaláta alapot keverjük össze a majonézzel, tejföllel, fűszerekkel és ízesítőkkel.
  8. Grissinire csavarjuk fel a serrano sonkát.
  9. Ízléstől függően rakjuk össze a hidegtálat. Külön kínáljunk majonézes salátát, ne rakjuk alá. Például a kép szerint tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 031
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

vegyes hidegtál, vendégváró sonkás hidegtál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1139
padlizsán 1 db
majonéz 5 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
tojás 5 db
vaj 10 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 1 dl
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
petrezselyem 1 szál
mustár 1 késhegynyi
franciasaláta alap 70 dkg
majonéz 20 dkg
tejföl 10 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
mustár 1 dkg
citromlé 5 ml
serrano sonka 10 dkg
pulykamell sonka 30 dkg
gépsonka 10 dkg
füstölt-főtt tarja 20 dkg
téliszalámi 10 dkg
ecetes torma 10 dkg
mustár 5 dkg
növényi tejszín 2 dl
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 6 közepes db
kígyóuborka 10 dkg
salátalevél 5 db