Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti spárgás-fetás quiche

Húsvéti spárgás-fetás quiche
Húsvéti spárgás-fetás quiche
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia konyháról sokunkban él egy kép, extrém alapanyagokkal dolgozó, bonyolult receptekről, de a quiche nem ilyen. Ez egy isteni sós pite, amit az ember úgy variál, ahogy kedve tartja. Ez itt most egy kiváló húsvéti verzió, amit bármilyen napszakban lehet fogyasztani. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A tökéletes tészta eléréséhez, érdemes minden alapanyagot behűteni. Szinte fagyosan dolgozzunk a vajjal és a vízzel. A töltelékhez pedig bármilyen zöldség és húsféle jó, amit otthon találunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belereszeljük a szinte fagyos vajat, majd egy-két kanál szintén jéghideg vízzel összedolgozzuk. Közben sózzuk.
  2. A kissé lágy tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a sonkát és az újhagymát összepirítjuk, a spárgák fás szárát letörjük, a koktélparadicsomokat kettévágjuk, és az összes sajtot lereszeljük. Félretesszük az összeállításig.
  2. A tejszínt és a tojásokat összekeverjük villával, közben megsózzuk, és a lereszelt sajt felét is a keverékbe tesszük. Azért nem érdemes robotgéppel, késes aprítóval összekeverni a tejszínes tölteléket, mert a tojások elveszítik tartásukat, és az egész piténk tölteléke morzsás, zsíros lesz.
  3. A tésztát kiszedjük a hűtőből, két sütőpapír között kinyújtjuk, majd belefektetjük egy pitetálba. (A tálat kikenjük vajjal és beszórjuk liszttel, hogy könnyedén ki tudjuk szedni a formából.)
  4. A tészta formán túllógó, felesleges széleit levágjuk. Az alját megszurkáljuk villával, majd elősütjük 180 fokon 20-30 percig.
  5. Ha kicsit kihűlt, belerendezzük a töltelékeket, belemorzsoljuk a fetát, megszórjuk a sonkával, hagymával, kis petrezselyemmel, majd felöntjük a tejszínes keverékkel. Borsozzuk, és a maradék sajtot a tetejére szórjuk, végül belenyomkodjuk a spárgákat és a felezett koktélparadicsomokat is, lapjukkal felfelé.
  6. 180 fokon kb. 30 perc alatt pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 9 111
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lurpak

Mióta szakács: 2016.03.01.
14 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós pite , tavaszi pite , quiche lorraine , tavaszi quiche

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

558
finomliszt 250 g
víz 2 evőkanál
vaj 120 g
1 teáskanál
habtejszín 200 ml
tojás 2 db
sajt 10 dkg
főtt sonka 10 dkg
feta sajt 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
újhagyma 2 db
zöldspárga 5 közepes db
koktélparadicsom 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint