Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti spenóttorta

Húsvéti spenóttorta
Húsvéti spenóttorta
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a szemet gyönyörködtető spenóttorta a húsvéti ünnepi asztal ékessége!

www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Száraz fehérborok, rajnai rizling, chardonnay vagy fekete ribizli szörp, limonádé és ásványvíz illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Gyúrjunk az átszitált lisztből és az olajból sós, langyos vízzel lágy, rugalmas tésztát, takarjuk le, és pihentessük egy órát a hűtőben.

A töltelékhez

  1. Közben vágjuk apróra a megmosott, leforrázott parajleveleket. Futtassuk meg 3 dkg vajon a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá az összevágott parajt (vagy a kiengedett mélyhűtött parajt), és pirítsuk erős tűzön 4-5 percig, majd hagyd kihűlni. Adjuk hozzá az áttört túrót, a reszelt sajtot, a két egész tojást, a finomra vágott zöldpetrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.
  2. A tésztát osszuk egy kisebb és egy nagyobb cipóra, és nyújtsuk ki kerekre egy belisztezett deszkán. Vajazzuk és lisztezz ki egy nyitható tortaformát, és a nagyobbik tésztával béleljük ki úgy, hogy a tészta túllógjon a forma peremén.
  3. Öntsük bele a túrós parajkrémet, simítsuk el, majd formázzunk 8 mélyedést a töltelékbe egy kanállal, és üssük bele a 8 tojást. Sózzuk, borsozzuk, majd lazán takarjuk be a kisebb tésztakoronggal. A forma széléről hajtsuk vissza a lelógó tésztaszéleket, kissé nyomkodjuk össze a takaró tésztalappal, és kenjük meg a tojássárgájával.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 50–55 percig. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával. Ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Tálalás előtt húzzuk le a tortakarikát, csúsztassuk a spenóttortát egy tálra, és szeleteljük fel akár egy tortát.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 318
elküldve: 5
receptkönyvben: 217
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges-tojásos torta, Húsvéti spenóttorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

892
finomliszt 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
1 kávéskanál
spenót 1 kg
tehéntúró 30 dkg
sajt 10 dkg
tojás 10 db
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 kis db
petrezselyem 0.5 csokor
1 ek
bors 1 késhegynyi
tojássárgája 1 db