Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti szendvicsek medvehagymás vajjal

Húsvéti szendvicsek medvehagymás vajjal
Húsvéti szendvicsek medvehagymás vajjal
47 perc / előkészület: 35 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám készíti húsvétkor a szendvicseket, semmi extra, a szokásos szendvicsek, de mégis másak:-). Most két újítása is volt neki, az egyik a körözöttes, a másik a medvehagymás. Az érdekessége ennek a hármas szendvicsalkotásnak az, hogy bár mindegyik finom, és el is fogyott, de a legnagyobb rácsodálkozást és furcsálást a zöldszínű vajas alapú váltott ki a locsolkodókból, és bár volt, aki ismerte, és azért vette el, volt aki kíváncsi volt, és bátor, azért vette el, de voltak, akik a meglepődés miatt vették el a tányérjukra a medvehagymás szendvicset:-).
Érdekessége még, hogy amilyen furcsállva indult a medvehagymás szendvics, ez fogyott el leghamarabb Húsvétkor. Anyukám legnagyobb örömére.
Második nyerő a körözöttes volt, és aztán a hagyományos. Mind elfogyott, de anyukámat feldobta, hogy az újdonsága, nagy sikert aratott. 26 vendéggel számoltunk. Volt, aki evett szendvicset, volt aki nem, és volt aki evett, és több szeletet, ezt nem lehet kiszámolni. Ennyi a történet.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Nagyon szívesen ajánlom ezt a szendvicset mindenkinek, aki vagy ezen alkalomból, vagy máskorra, de szendvicseket készítene, a vaj-körözött-medvehagymás alap a zsúrkenyéren finom, és a feltét, ha nem is ez, de nagyon hasonló lehet másnál. Azt lehet variálni, változtatni, ki mit és hogy szeret rátenni a szendvicsre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a túrót áttörjük, beletesszük a szobameleg vajat, sót, őrölt borsot, őrölt köményt, őrölt édes pirospaprikát, fokhagymát, vöröshagymát, tejfölt, alaposan elkeverjük, és félretesszük (másfél teavaj).
  2. 2-3 csipet sóval kikeverjük a vajat egy kis tálban, és félretesszük (másfél teavaj).
  3. A medvehagymát mossuk, szárát levesszük, turmixoljuk, és leszűrjük, a leve még jó lesz másra (másik recept!).
  4. A tálban a másfél adag puha teavajat sóval, őrölt tarkaborssal ízesítjük, és a medvehagymalevelet, a zúzott fokhagymát jó alaposan összekeverjük.
  5. A kolbászokat szeleteljük, a sonkát szeleteljük, a főtt kemény tojást pucolás után felkarikázzuk, a sajtot szeleteljük, vagy reszeljük, és az uborkát vékonyra felkarikázzuk. Ez a szendvicsek feltéte.
  6. A zsúrkenyereket szép, kissé ferde mód felszeleteljük.
  7. A harmadát a sima vajjal, másik harmadát a körözöttel, harmadik harmadát pedig a medvehagymás vajjal kenjük meg.
  8. Mindegyikre teszünk egy szelet sonkát, egy szelet kolbászt, egy szelet főtt tojást, egy szeletke sajtot és egy szelet uborkát.
  9. Szép nagy tálaló tányéron, szalvétával letakarva azt, a szendvicseket vegyesen rárakva, tálaljuk, lehet egymás tetejére, szépen mutat.



 

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 343
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szendvicshármas húsvétra, medvehagymás vaj - körözöttes-vajas szendvics,

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-05-12 21:12

Kedves norci 79!
Nagyon örülök neki:-)))
Anyum ötlete, ő a főzésbe nem mert belevágni . A leve felfogva, lisztes tojásba keverve,kinyújtva, isteni zöld színű tészta lehet belőle, nem is kell a boltba venni:-)) Az eredmény, magáért beszélt:-)))
Meddig lehet még medvehagymát venni? Meddig van szezonja? Tudsz ebben segíteni?
Szép napos holnapot és hétvégét!
Éva-Anyóca

norci79
Norci79 / norci79 Thu, 2011-05-12 23:02

Már nem sokáig lesz. Én bespájzolok belőle, lefagyasztom. Már láttam a piacon épp tegnap olyan medvehagymát, aminek már nem volt szép zöld színe, kezdett fakulni. Még a hónapban biztosan lesz, de már kezd majd elszáradni.

norci79
Norci79 / norci79 Thu, 2011-05-12 14:25

Nagyon jól hangzik a medvehagymás vaj Éva-Anyóca! Tetszik az ötlet, kipróbálom. Üdv.: Nóri

1028
zsúrkenyér 2 kg
teavaj 45 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
tehéntúró 35 dkg
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
tejföl 3 dl
medvehagyma 1 csokor
trappista sajt 20 dkg
főtt sonka 20 dkg
paprikás kolbász 20 dkg
csemegeuborka 10 db
főtt tojás 5 db