Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti tál

Húsvéti tál
Húsvéti tál
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavasz legszebb ünnepe a húsvét. Ez a húsvéti tál színes, mutatós és finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt tarját megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, hogy szeletelhető legyen. A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük. Mikor megfőttek, meghámozzuk, a talpát egyenesre vágjuk, majd a tetejét is levágjuk.
  2. A tojások belsejéből a sárgáját kikaparjuk, és egy tálba tesszük. Ehhez hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és fél fej vöröshagymát apróra vágva, majd sóval és borssal ízesítjük. Összekeverjük villával a hozzávalókat, majd a kész krémet visszatöltjük a tojásokba. A krémmel töltött tojásokra ráhelyezzük a tetejét, és kész is a töltött tojás.
  3. Fekete, szemes bors és sárgarépa segítségével a tojásokból csibét is "varázsolhatunk". Szemes bors lesz a szeme, sárgarépából pedig tarajt és csőrt csinálhatunk neki.
  4. A kihűlt tarját felszeleteljük, és friss salátalevelekre tesszük. Tálaláskor mellé rakjuk a töltött tojásokat, a felkockázott füstölt sajtot és a maradék fél fej vöröshagymát felszeletelve.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 849
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes-Pádár Csilla

Mióta szakács: 2015.08.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

húsvéti hidegtál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

755
füstölt tarja 1 kg
főtt tojás 7 db
mustár 1 teáskanál
tejföl 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
füstölt sajt 15 dkg
salátalevél 5 közepes db