Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti tojáslikőrös süti

Húsvéti tojáslikőrös süti
Húsvéti tojáslikőrös süti
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két évvel ezelőtt Húsvétra készítettem ezt a sütit, amelynek nagy sikere volt. Azóta is többször megsütöttem már. Nem csak mutatós, de nagyon finom is. Nem árt napokkal előbb elkészíteni, mert a krémtől így jól megpuhul a linzer és még finomabb, omlósabb lesz. Csak leírva hosszú. Itt további 17 kép található az elkészítés folyamatáról.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, a porcukorral és a sütőporral.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojással összegyúrjuk. (Nagyon gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen fel a kezünktől a tészta!)
  3. Kb. 20 percre betesszük a hűtőbe. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  4. A tejszínt az összetördelt csokival a mikróban összeolvasztjuk. (Csak óvatosan, nehogy túlmelegedjen!)
  5. Amikor már egynemű a csoki és a tejszín, hozzákeverjük a margarint vagy a vajat.
  6. Ezt még ízesítjük 1-2 evőkanál tojáslikőrrel.
  7. Egy olyan edénybe tesszük, amelyben majd elektromos habverővel is tudjuk keverni, és betesszük a hűtőbe (vagy a mélyhűtőbe, ha kevés az időnk), hogy jól lehűljön. Nem kell megfagyasztani!
  8. Közben a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kiszúrjuk tojás alakú szaggatóval. (Egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatót tojás alakúra nyomtam. Vissza lehet hajlítani kerekre utána!)
  9. Minden második tojás közepét kicsi (3 cm-es) pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
  10. Előmelegített sütőben megsütjük. Nem szabad otthagyni, mert 10 perc sem kell hozzá, hogy megsüljön. Inkább világosabb legyen, mint barna! Ha nincs túlsütve a linzer, akkor a tölteléktől jobban megpuhul.
  11. Kb. 15 dkg porcukrot 1-2 evőkanál vízzel addig keverünk, míg sűrűn folyós és sima massza lesz belőle. (Legalább 5 perc, és tettem bele pár csepp színtelen mandulaaromát is, hogy finomabb legyen.)
  12. A lyukas tésztát ezzel vonjuk be, és hagyjuk száradni. Ez gyorsan megy.
  13. A krémet, mely a hűtőben jól megdermedt, egy elektromos habverővel összekeverjük, de csak annyira, hogy krémes legyen és kenhető.
  14. Ezzel a krémmel összeragasztunk egy egész és egy lyukas tésztát.
  15. A tojáslikőrt és a fehér csokit a mikróban összemelegítjük (de itt még óvatosabban kell, mert a tojás kicsapódhat a likőrben, ha túl forró lesz. (Nekem 15 másodperc elég volt, és utána már kevergetve, szépen összeolvadt a csokival.)
  16. Ezt a masszát belekanalazzuk a lyukakba, és így olyan lesz, mint egy félbevágott tojás. Ha van sárga ételfestékünk, néhány csepptől még sárgább lesz.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 360
elküldve: 3
receptkönyvben: 195
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött linzer, csokikrémes linzer, tojáslikőrös linzer, likőrös töltött sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2011-08-08 15:42

Márti!
Akkor ne keverj hozzá tojáslikőrt, hanem csak tejszínt, vagy valamilyen más, szintelen kikőrt és tegyél bele egy kis sárga ételfestéket!

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2011-04-21 22:35

Ildikó!
Nem igazán emlékszem már rá, de a képek alapján úgy 18-20 db-ra saccolom.

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-04-20 12:57

Huhh, istenien néz ki ez a sütid, és már a blogodat is "lelegeltem". :-)) Ez egy amolyan "muszáj kipróbálni" recept!!! Köszi!!

1502
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 6 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 2 kk
1 csipet
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 12 dkg
vaj 8 dkg
tojáslikőr 20 ml
porcukor 15 dkg
víz 1 evőkanál
mandulaaroma 3 csepp
fehér csokoládé 15 dkg
tojáslikőr 0.5 dl