Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti tojáspástétom variációk

Húsvéti tojáspástétom variációk
Húsvéti tojáspástétom variációk
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám mindig margarinnal készíti a tojáspástétomot. Bár nagyon szeretem az ő verzióját is, nem szeretek margarint használni. Kipróbáltam ezért vajjal helyettesíteni, de kevésbé volt kenhető és krémes, ezért lyukadtam ki erre a besamelles verzióra, nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 8 adag

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1. változathoz: A tojásokat sós vízben keményre főzzük (az újraforrástól számítva kb. 10-12 perc), majd hideg vízben kicsit lehűtjük.
  2. Sűrű besamelt készítünk: a vajon kicsit átforgatjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, kiforraljuk és csomómentesre keverjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, és a kihűlt mártással. Ízlés szerint ízestítjük sóval, borssal és mustárral.
  4. A tojások fehérjét apró kockára vágjuk, és a tojássárgás résszel alaposan összekeverjük. Hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek, de tálalás előtt fél órával vegyük ki, így kenhetőbb lesz.
  5. 2. változathoz: A tojásokat az első pont szerint megfőzzük.
  6. A tojások sárgáját elkeverjük a margarinnal, és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A tojások fehérjét villával összenyomkodjuk, és a tojássárgás részhez keverjük. Jól behűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 157
elküldve: 4
receptkönyvben: 227
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tojáskrém, margarinos tojáskrém, snidlinges tojáskrém, besameles tojáskrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Fri, 2013-03-22 12:21

bár én nem szeretem a tojást, a páromat mindenképp meglepem ezzel a kis finomsággal húsvétkor! köszi a receptet!

379
főtt tojás 5 db
vaj 100 g
mustár 1 ek
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
főtt tojás 5 db
margarin 100 g
vöröshagyma 1 kis fej
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint