Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács
Húsvéti töltött kalács
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor lennie kell az asztalon valamiféle fonott kalácsnak. Már évek óta sütök, most le is írtam, pontosan hogyan készül az én konyhámban.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Tojáskrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A 6-7 db tojást felrakjuk főni. Keményre főzzük.
  2. A 220 ml enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet, sót, maradék cukrot szárazon összekeverjük, a közepébe tesszük az 1 db tojássárgáját.
  4. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel, és az olvasztott margarint az olívaolajjal. Kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk a géppel.
  5. Nedves ruhával letakart tálban, 30 °C-ra melegített sütőben kelesztjük.

Tojáskrém

  1. A hagymát és az apróra vágott sonkadarabokat alacsony fokozaton félig megpirítjuk.
  2. Egy tálba tesszük a főtt tojások sárgáit, tejfölt, majonézt, mustárt, vajat, aprított metélőhagymát, pirított sonkát és hagymát, és krémet keverek belőle. Ha kicsit sűrű, kevés olívaolajat teszünk bele.
  3. Ezután beletesszük a főtt fehérjét is, és egy erős villával összetörjük a masszában, hogy egész picik legyenek a darabok. Végül a fűszerekkel tetszés szerint ízesítjük.

Összeállítás

  1. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. Egyenként egyforma téglalap alakúra nyújtjuk mindhárom részt, és nem túl vastagon a széleit kihagyva megkenjük a krémmel, és feltekerjük őket. Így három rudat kapunk.
  2. Fonatot készítünk, óvatosan egy sütőpapírral bélelt formába tesszük. Kicsit újra hagyjuk kelni a langyos sütőben, majd megkenjük egy felvert tojással. Kicsit még kelesztjük, majd 160°C-on pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 192
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Alíz tűzhelye

Mióta szakács: 2020.04.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
szezon: tavasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

sonkás kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

806
finomliszt 450 g
1 teáskanál
cukor 3 teáskanál
tej 220 ml
friss élesztő 25 g
sütőmargarin 100 g
olívaolaj 1 ek
tojássárgája 1 db
tojás 1 db
főtt tojás 6 db
tejföl 80 ml
metélőhagyma 3 ek
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
feketeerdő sonka 100 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
majonéz 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej