Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti töltött káposzta

Húsvéti töltött káposzta
Húsvéti töltött káposzta
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra közeledve felénk így készítik a töltött káposztát, a Húsvét elengedhetetlen nélküle.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Húsvéti asztalra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megpucolt hagymával és fokhagymával.
  2. Hozzáadjuk a zsírt, lábasba tesszük, és tűzön -olajon- összefőzzük egy kicsit.
  3. A fűszereket adjuk hozzá ízlés szerint, kb 5 perc múlva hozzáadjuk a darált húst is, és tovább főzzük még 5 percig.
  4. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rizst, a pirospaprikát, jól összedolgozzuk.
  5. A harasztot kicsit megmossuk, mindegyikbe teszünk a húsból és feltekerjük.
  6. Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és rátesszük a lecsót. Kb 1 óra alatt összefőzzük. (Ne sokáig főzzük, mert nagyon mancsos lesz a rizs.)
  7. Majd utána lehet tálalni.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 19 994
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsvéti töltött káposzta palóc vidékről, töltött káposzta, sonkás húsvéti töltött káposzta, lecsós töltött káposzta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catgirl
catgirl Mon, 2013-04-01 18:34

A haraszt mióta káposztalevél?!?!?!?!
A nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél szólásunk arról szól, hogz nem zögör a káposzta ha nem fújja a szél???? atyaég....a haraszt lehullott, száraz lomb. sose volt káposztalevél.

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Tue, 2013-03-19 12:37

Mi az a haraszt ? (A magyar nótából ismerem csak...) Ha csak a húsból tekerük bele, akkor minek a rizs ? Ha ledaráltuk a sonkát, hogyan került darabos husi a tetejére ? :)

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Tue, 2013-03-19 12:50

Kedves almamagocska. A haraszt az a káposzta. A töltött káposzta elengedhetetlen rizs nélkül. A darabas sonka úgy került a tetejére , hogy a húsvétot szimbolizálva , olajon pirítottam sonkát és az került a tetejére. Ez amolyan dísztítés csak. További szép napot. Üdv

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Tue, 2013-03-19 17:48

Akkor ok. Megnyugodtam. További jó sütögetést,főzögetést.De azért nagyon jót nevettem a haraszt sztorin, nagyon tetszett hogy ezt te még csak nótába halottad.Birom az ilyen stílusú embereket mint te. Jó egézséget. ÜDV

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Thu, 2013-03-21 12:53

Szóval " nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja... Jó kedvre derítettél és a kedvenceim közé mentettelek ! A káposztád ott lesz a húsvéti asztalomon és amikor eszegetem, fogok majd Rád gondolni ! Puszi, szép napot !

885
sertéslapocka 1 kg
főtt sonka 0.5 kg
lila hagyma 3 közepes fej
fokhagyma 2 fej
káposzta 1 közepes fej
sertészsír 2 ek
gyors rizs 375 g
lecsó 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek