Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti töltött kelt tészta

Húsvéti töltött kelt tészta
Húsvéti töltött kelt tészta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéthoz közeledve, kezd a hangulatom megjönni az olyan ételekhez, amit húsvét alkalmával is fogyaszthatunk. Ezért egy finom, laktató, sonkás, tormás, füstölt sajtos, de a tavaszhoz is kötődő, zöldségekkel is teli, töltelékes ételt gondoltam ki. A leves, előtte, egy egyszerű zöldségleves volt grízgaluskával. Ennyi a történet.:-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Finom bor illik mellé.
Aki szereti, tehet bele több tormát is, én csak az íze kedvéért tettem bele egy kicsit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük sós vízben a tojásokat főni (kb. 10 perc).
  2. A mirelit zöldségeket kevés vízzel, sóval és borssal ízesítve, kb. 10-15  perc alatt, közepes lángon megfőzzük, leszűrjük
  3. Ha a tojás megfőtt, pucoljuk, kicsire felkockázzuk.
  4. A fokhagymát pucoljuk, finomra vágjuk.
  5. Egy tálba öntjük a zöldborsót, a zöldbabot, a vegyes zöldségeket, a kis kockákra vágott sonkát és tojásokat, a finomra vágott fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint, a tejfölt,1 kk tejszínes tormát, a reszelt füstölt sajtot, és az egészet jó alaposan öszekeverjük, majd félretesszük.
  6. Egy másik tálban a tojásokat felverjük, az olívaolajat, a cukrot, sót, a lisztet, a tejet beletesszük, kissé elkeverjük.
  7. A 2 dl langyos tejbe tesszük az elmorzsolt élesztőt és az 1 tk cukrot, kissé elkeverjük, hagyjuk felfutni. Ha felfutott az élesztő, a lisztes, tojásos masszához öntjük, és jó alaposan összekeverjük, kidolgozzuk. Válljon el a tészta az edény falától, majd liszttel szórjuk meg, és konyharuhával letakarva, 20 percet pihentessük.
  8. Lisztezett deszkán a tésztát újra átdolgozzuk, gyúrjuk, majd két cipóvá formáljuk. Hagyjuk pihenni még 10 percig letakarva.
  9. A két tepsit kiolajozzuk napraforgó olajjal, belesimítjuk a sütőpapírt mindkét tepsibe, és közben sütőt előmelegítjük.
  10. Kinyújtjuk az egyik tésztát, nem túl vékonyra, és a hosszabb részére a töltelék felét rakjuk bele, mint a bejglibe, feltekerjük, és a két végét összefogva, csiga formává tekerve, beletesszük a tepsibe. Olívaolajjal lekenjük, majd a másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
  11. A sütőben a középső rácsra az első elkészített tepsit toljuk be, és megsütjük, közben szépen megkel, és aranybarna lesz a teteje, akkor kivesszük, hagyjuk hűlni. A másik tésztát is ugyanígy sütjük ki, kivétel után hűlni hagyjuk.
  12. Még melegen felszeleteljük, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kelt tészta zöldséges-sonkás-tormás töltelékkel, tavaszi zöldséges kelt tészta húsvétra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1334
finomliszt 100 dkg
tojás 4 db
2.5 tk
olívaolaj 2 dl
cukor 2 teáskanál
tej 2 dl
finomliszt 10 dkg
friss élesztő 50 g
cukor 1 teáskanál
tej 2 dl
petrezselyem 1 tk
olívaolaj 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
zöldborsó 200 g
zöldbab 200 g
mexikói keverék 200 g
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
kötözött sonka 30 dkg
tejföl 3 ek
füstölt sajt 15 dkg
torma 2 kk
petrezselyem 1 tk
főtt tojás 4 db