Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti trikolor kalács

Húsvéti trikolor kalács
Húsvéti trikolor kalács
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy-két apró csavarral feldobhatjuk húsvéti sós kalácsreceptünket. Hoztunk egy receptet, ami nem csak mutatós és szép lesz az asztalon, de tökéletesen passzol a sonka-tojás vacsorához.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

"Színezők"

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot, a tojást, a vajat és a tejet/vizet. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.
  2. Megszórjuk a tésztát egy kevés liszttel, lefedjük, és helyezzük a tálat meleg helyre (előmelegített sütő közelébe). Hagyjuk a tésztát kb. 40 percig kelni.
  3. Kicsit gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 3 egyenlő részre (cipóra).

"Színezők"

  1. Az egyik darabhoz adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát/spenótot, amit egy csipet sóval korábban már leturmixoltunk. Alaposan dolgozzuk bele. Ez lesz a zöld rúd.
  2. A másikhoz adjuk hozzá a paprikát és a nagyon apróra vágott, szinte püré állagú aszalt paradicsomot, és ezt is dolgozzuk bele a tésztába. Ez lesz a piros tészta rúd.
  3. Végül a harmadik tésztadarabhoz adjuk hozzá a lereszelt parmezánt, és dolgozzuk bele, de hagyhatjuk simán is. Ez lesz a fehér tészta rúd. (Ha esetleg túl lágynak, nedvesnek érezzük az állagát valamelyik tésztát, adjunk hozzá még egy kevés lisztet, ez a medvehagymásnál előfordulhat.)
  4. A cipókat 3 azonos hosszúságú rúddá sodorjuk, formázzuk, majd hagyományos hármas fonással összefonjuk.
  5. Helyezzük a fonatot egy sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le konyharuhával, és hagyjuk még 20-30 percig kelni.
  6. Kenjük meg felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal/dekorsóval/lenmaggal. Süssük aranybarnára 190°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig.
  7. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sós színes kalács

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

401
finomliszt 300 g
instant élesztő 7 g
1 kávéskanál
porcukor 1 ek
vaj 60 g
tojás 2 db
tej 160 ml
medvehagyma 1 csokor
szárított paradicsom 4 db
füstölt pirospaprika 2 ek
parmezán sajt 80 g
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 ek