Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti utáni sonkás rakott krumpli

Húsvéti utáni sonkás rakott krumpli
Húsvéti utáni sonkás rakott krumpli
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem megy már a húsvéti sonka, és tojásból is van pár maradék, akkor ez a tökéletes megoldás!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A fűszerezéssel óvatosan, mert maga a sonka sós tud lenni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, majd lehűtjük, megpucoljuk és felvágjuk.
  2. A megmaradt sonkánkat lapos, falatnyi darabokra vágjuk, a zsírosabb részeket kivágjuk.
  3. A tojást keményre főzzük, felkarikázzuk.
  4. A tejfölt tálba tesszük, kikeverjük a sajt 3/4 részével, az olvasztott zsírral és a tejjel.
  5. Egy tepsit kikenünk vajjal, rákarikázunk egy sor krumplit, majd sonkát és tojást. Ráteszünk pár kanál sajtos tejfölt, kicsit elkenjük. Addig folytatjuk, míg van hozzávalónk - a tetejére krumpli kerüljön, amit vastagon megkenünk a tejföllel, majd megszórunk a sajt maradékával.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás rakott krumpli, rakott krumpli sonkával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

608
burgonya 5 db
főtt sonka 40 dkg
tojás 5 db
tejföl 350 g
füstölt sajt 10 dkg
tej 0.5 dl
sertészsír 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint