Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűtőben kelesztett lángos 2. Lecsóval töltve

Hűtőben kelesztett lángos 2. Lecsóval töltve
Hűtőben kelesztett lángos 2. Lecsóval töltve
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tésztát előre is el lehet készíteni, mert 7 napig eláll a hűtőben. Mindig, amikor sütni szeretnénk, kiveszünk annyit, amennyire szükségünk van.

hozzávalók / 10 adag

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

ajánlat

Bármilyen tölteléket tehetünk bele, mindenkinek az ízlésének megfelelően. Még édes töltelékkel is tölthetjük, mivel ennek a tésztája semleges ízű (se nem édes, se nem sós).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben.
  2. Közben a lisztet szitáljuk egy nagy tálba, sóval és a szódabikarbónával keverjük össze.
  3. Öntsük hozzá a langyos tejet, a tejfölt, és a felfutatott élesztőt. Addig dagasszuk, amíg elválik a kezünktől. Tegyük egy nagyobb zacskóba, és hűtőbe téve kelni hagyjuk (használat előtt min.1 óra).
  4. Lángosokat formálunk, és forró olajban/zsírban kisütjük.
  5. Közben a hagymát megpucoljuk és félholdakra vágjuk. Az olajon/zsíron megdinszteljük.
  6. A paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk és csíkokra metéljük.
  7. Rátesszük a hagymára és lefedve pároljuk (tehetünk bele szalámit vagy húst, amit szeretünk).
  8. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni. Amikor kihűlt megtöltjük vele a lángosokat. Szórunk rá reszelt sajtot, ráhajtjuk és forró olajban/zsírban kisütjük (vigyázzunk nem szabad nagyon hirtelen sütni, mert nyers marad a tésztája).
  9. Melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával.Szórunk rá reszelt sajtot és tejfölt kanalazunk rá. Félbe hajtjuk, és már ehetjük is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 482
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hetes lángos lecsós töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1338
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 50 dkg
tej 0.5 l
tejföl 250 ml
élesztő 50 g
szódabikarbóna 5 kk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 10 dl
sajt 10 dkg
tejföl 150 g
fokhagyma 4 gerezd
paprika 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
paradicsom 2 db
felvágott 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek