Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűtős lángos Olgitól

Hűtős lángos Olgitól
Hűtős lángos Olgitól
30 perc / előkészület: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lángos nálunk inkább téli étel. Minap megcsapott lent a karácsonyi vásárban az illata, és gondoltam előkotrom a receptet, s a hétre betárazok belőle a hűtőbe. Kb. egy hétig áll el a nyers tészta.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Tejföllel, fokhagymával, sajttal kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük, és 2 dl-ben a 2 tk cukrot elkeverjük, belemorzsoljuk az éleszőt és felfuttatjuk
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a liszttel a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a tejfölt, sót, tojásokat, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. Az elkészült tésztát egy kiolajozott zacskóba rakjuk, és mehet is a hűtőbe. Vigyázat! Jó nagy zacsi legyen, mert a tészta nődögél! A kész tészta nem lesz sós, de nem is baj, a kész lángost meg lehet sózni.
  4. Másnap reggel kiszedünk annyi tésztát, amennyi szükséges, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél ujjnyira. (Én kis lángosokat készítek, szóval a legnagyobb szaggatóval kiszaggatom, és kicsit meghúzgálom a tésztát úgy, hogy a közepe vékonyabb legyen.)
  5. Közepesen meleg olajba tesszük, kb. annyira legyen meleg, mint a rántott husinál, és szép pirosra sütjük.
    A kész lángosokra ízlés szerint zúzott fokhagymát, tejfölt, sajtot tehetünk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 197
össznézettség: 224 711
elküldve: 28
receptkönyvben: 732
elkészítve: 41/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, hűtős lángos, lángos házilag

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margitcifra
margitcifra Wed, 2015-10-21 08:42

Igen, a fenti mennyiségű tej kell, az első 2 dl az élesztőhöz, a második 2 dl a liszthez. Azért kell ennyi mert mégiscsak 1 kg. lisztről van szó.

Cica1967
Cica1967 Fri, 2013-05-17 11:11

Kefírrel próbáljátok ki, nagyon könnyű és isteni finom!

nbeatrix
nbeatrix Sat, 2013-01-05 17:09

Szia!
Fél adagot készítettem kezdő lángossütőként. Nem tudom mit ronthattam el, nálam kemény, kérges lett a lángos külseje, de ízre jó volt. Kókuszzsírban sütöttem, így semmi szag nem maradt utána :)
Legközelebb kipróbálok egy tejföl nélküli receptet.
Üdv: Bea

908
finomliszt 1 kg
tej 4 dl
tejföl 2 dl
élesztő 5 dkg
tojás 2 db
1 ek
cukor 2 teáskanál
napraforgó olaj 5 dl
fokhagyma 5 gerezd
tejföl 150 g
sajt 150 g