Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűtőürítős csirke

Hűtőürítős csirke
Hűtőürítős csirke
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkivel megesett már, főleg, ha népesebb családdal él, hogy hirtelen mindenféle felbontott, megvágott, megkezdett dolgokkal találta magát szemben a hűtőben/kamrában. Ebben a sarokban három különböző megkezdett, majd elfelejtett kaliforniai paprika, amott egy kis maradék ananászkonzerv, a konyhapulton aszalt gyümölcsök, minden zacskó alján egy kicsi... A felének mindjárt lejár a szavatossága, a többihez úgy magában senkinek sincs épp kedve, de olyan is van, amiből már csak pár falat van. Ilyenkor készülnek ilyen „mindent bele” maradékmentő receptek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a - kis méretűre vágott - mangót meleg vízbe egy órára. (Kalandor kedvűek rumba.)
  2. Vágjuk a csirkét és a kaliforniai paprikát csíkokra, az ananászt kockákra (a levéből egy decit tegyünk félre). Szűrjük le a kukoricát és a barackot, utóbbit is vágjuk kockákra. A csirkét lazán forgassuk lisztbe.
  3. Kevés olajon, nagy lángon pirítsuk körbe a csirkét egy kis sóval, míg szépen megbarnul. Ne aggódjunk, ha a liszt egy része leválik a húsról, letapad. A szószban szépen el fog oldódni, csak ügyeljünk rá, hogy ne égjen le.
  4. Adjuk a húshoz az apró kockákra vágott vagy reszelt hagymát, a lecsepegtetett mangót és a vizet. Közepes lángon, időnként átkeverve főzzük kb. 15-20 percig, míg a hús és a mangó is majdnem teljesen megpuhul.
  5. Adjuk hozzá a paprikát, az ananászt, a barackot, a kukoricát, a fűszereket, a kókusztejporral elkevert ananászlét. Főzzük össze kb. 5 perc alatt.
  6. Tálaljuk (barna) rizzsel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyümölcsös-zöldséges csirke, csirkeragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
csirkemell filé 500 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 70 g
mangó 150 g
ananászkonzerv 200 g
kókusztejpor 4 ek
csemegekukorica 200 g
őszibarack konzerv 200 g
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
vöröshagyma 0.5 közepes db
8 g
fahéj 3 g
szegfűszeg 3 g
méz 20 g
chili 1 tk
bors 5 g