Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ibolyaszörp

Ibolyaszörp
Ibolyaszörp
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a réten, patakparton, útszéleken megjelennek a kis ibolyák, akkor végérvényesen itt a tavasz. Azóta tudom, hogy az ibolya ehető virág, mióta a kislányomat azon kaptam egyszer a kertben, hogy két kézzel tömi magába az illatos ibolyát. Mielőtt orvoshoz futottam volna, gyorsan utánakerestem, hogy mérgező-e. Így derült ki, hogy egyáltalán nem, sőt számos gyógyhatása van. Egy kicsit továbbkeresgélve pedig számos receptet találtam, és megtanultam, hogy az ibolyából lehet készíteni szörpöt, lehet kandírozni vagy éppen kristálycukorba keverni. Az első ibolyaevés óta már sok-sok év eltelt, de én azóta is minden tavasszal készítek valami ibolyásat. Most a szörpöm receptjét adom közre.

Ha valaki több ibolyát gyűjt, a hozzávalókat arányosan növelje meg!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet, és oldjuk fel benne a cukrot.
  2. Mikor langyosra hűlt, keverjük bele az ibolyavirágokat, fedjük le, tegyük hideg helyre. Hagyjuk ázni legalább 24 órán keresztül.
  3. Ha letelt az idő, szűrjük le a szörpöt, majd forraljuk fel egyszer a leszűrt folyadékot. A szűrőben maradt virágokat se dobjuk el, tegyük jégkocka tartóba, és öntsük fel vízzel, és mehet a fagyasztóba. Bármilyen koktélt vagy szörpöt feldobhatunk vele.
  4. A szörpöt végül 1 citrom kifacsart levével ízesítsük. Kis üvegekbe töltve, hideg helyen hetekig eláll. Ha tovább szeretnénk tárolni, keverjünk bele egy késhegynyi tartósítószert.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 895
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Virágos szörp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

583
cukor 60 dkg
víz 6 dl
citromlé 1 citromból nyert
akácvirág 10 dkg