Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Igazán finom főzelék

Igazán finom főzelék
Igazán finom főzelék
55 perc / előkészület: 35 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én generációmnak a finomfőzelék az, ami a szüleimének a csukamájolaj - gyermekkori rémálmaink listavezetője, amellett, hogy nem engednek vasárnap Disney-délutánt nézni. Amúgy sem ápoltam jó viszonyt a főzelékfélékkel sokáig, de a színtelen, íztelen, szétfőzött zöldségek vastag, lisztízű trutymóban úszva a menzai horror netovábbja volt. Aztán szép sorjában megszerettem a főzelékeket, a finom nevezetűről el is felejtkeztem, és nem tudom miért, de pár éve a piacon egy halom friss répa és borsó előtt bevillant, hogy én valami finomfőzelék szerűt akarok. Chili &vaniliánál találtam rá a megfelelő receptre. Picit változtattam rajta, nekem így tökéletes. Gyors, könnyű, egészséges, minden benne van, ami miatt a főzeléket imádni, és ilyenkor tavasszal-nyáron sorozatban főzni kell!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg zöldborsó 
  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 közepes zsenge karalábé
  • 2 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 csokor friss koriander
  • 175 g joghurt
  • 5 dl szárnyas alaplé
  • bors
  • 2 csipet sáfrányos szeklice

ajánlat

Én citromos fasírtot készítettem mellé, de bátran lehet kísérletezni mással is. Aki nem rajong a korianderért, petrezselyemmel is készítheti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót kifejtjük, a répát és a karalábét meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. Ha szeretjük a gyömbért, pucolás után lereszeljük, ha nem vagyunk érte annyira oda, akkor két nagyobb darabba vágjuk, és az alapléhez tesszük a sáfrányos szeklicével együtt.
  3. Az alaplébe tesszük a karalábét főni, kb. 10 perc után hozzáadjuk a répát, 5 perc múlva a borsót (nagyon zsenge zöldségeknél ez kevesebb is lehet, kóstolgassuk).
  4. Ha minden harsanósan puha (15-20 perc), leszűrjük a zöldséget, és melegen tartjuk.
  5. Az alaplébe öntjük a joghurtot, utánafűszerezünk, és kicsit várunk, míg sűrűsödik (nem fog nagyon, ne erőltessük, ne lisztezzük).
  6. Visszatesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a koriandert, átkeverjük, és már tálaljuk is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 74
össznézettség: 64 621
elküldve: 6
receptkönyvben: 473
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

finomfőzelék másképp, gyömbéres-korianderes finomfőzelék, joghurtos finomfőzelék

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!