Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Igazi házi kifli 2.

Igazi házi kifli 2.
Igazi házi kifli 2.
80 perc / előkészület: 25 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Borzalmasan elegem van a boltokban kapható csapnivaló minőségű pékárukból, már jó ideje kísérletezem kenyérrel, kiflivel, zsemlével, eddig ez a leginkább bevált recept :)
A bolti kenyerek morzsálódnak, szétesnek, vagy éppen hamar kiszáradnak, és fel vannak fújva levegővel. Én ez ellen próbálok valami igazán jó kenyeret és mindenféle hasonló péksüteményt kiötölni, egyenlőre egészen szép sikerekkel :) Jó étvágyat mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Jó hír az egészség szerelmeseinek: 30 dkg fehér liszt - 20 dkg rozsliszt keverékével is működik a recept, de abból én kis bucikat sütöttem :)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Közben a 3 dl langyos tejjel és 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd az olajjal és a felfuttatott élesztővel együtt összedagasztjuk a tésztát. (Egy nagyon könnyen dagasztható tészta, akár kézzel is minden probléma nélkül 10 perc alatt összegyúrható.)
  2. Ezután lisztezett deszkán 40 percig pihentetjük meleg helyen, nagyon szépen fel fog kelni.
  3. Ezután kinyújtjuk egy nagy körré, és mint a pizzát (én pizzaszeletelővel csinálom) 8, nagyjából egyforma cikkre vágjuk. Ezeket a szélesebb részüktől a háromszög csücske felé haladva összetekerjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk egymástól jó 3-4 cm távolságra, mert a kiflik nőni fognak.
  4. 50 fokra melegítsük elő a sütőt, és ebbe a sütőbe tegyük be 10 percre, hogy még kelhessen egy kicsit. Ezután 150 fokon süssük félkészre kb. 20 perc alatt, majd kenjük le vízzel, és süssük teljesen készre még kb. 30-35 percig. Utána a sütőben hagyjuk kihűlni (már ha a családnak van türelme kivárni) :).

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 167
elküldve: 4
receptkönyvben: 534
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszi86

Mióta szakács: 2010.06.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: burek, croissant, pita, buci, zsemle, briós, hamburger-buci, perec, bagel, édes leveles

egyéb elnevezések

kifli házilag

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lizzyke
Lizzyke Mon, 2020-04-06 17:19

Ez nagyon finom kifli recept. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető.
Az élesztő és az olaj receptben megadott mennyiségének én a felét vettem, és nagyon jó lett. Biztos, hogy még sokszor fogom sütni :-)

Dombikriszti
Dombikriszti / Dombikriszti Thu, 2014-03-27 14:49

Szia, Szaszi86! Azért ragadtam klaviatúrát, mert rettenetes lelkifurdalásom van veled szemben. Hónapok óta sütöm ezt a kiflit, a tőled ellesett recept alapján, mindenki megelégedésére, és én még annyit sem írtam, hogy köszi! Hát most beléptem, és üzenem: KÖSZI! Nagyon szeretjük a kiflit, gyors, olcsó, könnyű, és nagyon nagyon finom, - még másnap is, de az nem jellemző, hogy marad belőle másnapra.... :) Várom a további kísérleteid eredményeit! Szép napot! Kriszti

Bettuska88
Bettuska88 Thu, 2012-10-11 16:52

Én graham lisztből csináltam, és szórtam a tetejére egy kevés füstölt sajtot....azt kell, hogy mondjam, ilyen finom kiflit még soha nem ettem. A recept szuper, máskor is ezt fogom sütni! Köszi!

BERNÁTH ZSÓKA
BERNÁTH ZSÓKA Sun, 2012-08-19 18:00

ÉN IS ÉVEK ÓTA SÜTÖM A KENYERET, SOKKAL FINOMABB, MINT A BOLTI. A FÉLKILÓ LISZTHEZ KÉT DEKA ÉLESZTŐT ÍR A RECEPT. (SZÁRÍTOTT) NEM SZÁRÍTOTTBÓL 2,5 DEKÁT HASZNÁLOK ÉS ELÉG. VÉLEMÉNYEM SZERINT IS SOK AZ AZ ÖT DEKA. A KIFLIT KIFOGOM PRÓBÁLNI, MERT AZ ÉN KEDVES PÁROM MINDIG MÉG AZT A RÉGI FINOM ROPOGÓS SÓS KIFLIT EMLEGETI AMIT MA MÁR ÜZLETBEN NEM LEHET KAPNI. ZSÓKA

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sun, 2011-09-25 20:12

a szilikonos muffin sütőben szoktam a zsemléket csinálni, mert csak belenyomkodok egy kis tésztát, és gyönyörű cipócskák lesznek belőle. Ezt a receptet is ki fogom próbálni.

kkriszta
illalla / kkriszta Mon, 2011-01-03 19:03

Szia! Bucit hogy kell formálni? Simán csak kis bucikat kell gyömöszölni a tésztából? Előre is köszi! Kriszta

bevuk
bevuk / bevuk Thu, 2010-12-30 15:03

Ma kipróbáltam én is. Kicsit később lett reggeli, mint általában, de megérte. Hát nem olyan "szellős", mint a bolti, mert ugyebár nincs benne térfogatnövelő. A kislányomnak is nagyon ízlett, kétszer evett ma már belőle! :)

anett.d
anett.d Thu, 2010-12-02 12:16

Szia,

Épp most sütöttem meg a kiflit, igaz én teljeskiőrlésű lisztből csináltam. Így is finom lett, csak egy kicsit elsóztam :)
Esetleg le is lehet fagyasztani?

szosa2
szosa2 Thu, 2010-10-28 14:34

2,5 dkg élesztőt tettem bele, és 0,5 dl olajat, de valami mennyei már 2x is megcsináltam és szerintem lesz folytatása

Havamo
Havamo Thu, 2010-07-08 17:37

Köszi ezt a Szuper jó receptet!!! A Kiflik gyönyörűek és nagyon finomak, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Szaszi86
Szaszi86 / Szaszi86 Thu, 2010-07-08 02:00

Örülök hogy ízlett mindenkinek :) Ibolya! szerintem nem mindegy milyen a sütő. Az enyém régi és nem annyira jó :)

galibolya77
galibolya77 Wed, 2010-07-07 13:16

Én is megcsináltam. Nagyon egyszerű és finom kifli lett. Nekem viszont sokkal kevesebb idő kellett a sütéshez, összesen kb. 30 perc.

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-07-06 18:21

Szia Szaszi86!
Megsütöttem a kiflidet, nagyon finom lett, köszi a receptet! Én is mindig próbálkozom kenyérrel és zsömlével, sokkal finomabb, mint a bolti. Üdv. Edit.

708
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
élesztő 5 dkg
1 ek
cukor 1 ek
napraforgó olaj 1 dl