Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Igazi olasz paradicsomos spagetti

Igazi olasz paradicsomos spagetti
Igazi olasz paradicsomos spagetti
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz konyha az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és vajon megüvegesítjük. (Az a jó, ha a hagyma már puha.)
  2. Ha ez megtörtént, nagyobb darabokra vágjuk a friss paradicsomot, és beletesszük. Együtt főzzük őket fedő alatt, amíg a paradicsom már teljesen szétfő, és nem lesznek benne paradicsom darabkák.
  3. Hozzáadjuk a ketchupot és a csemege paprikakrémet. (Paprikakrémből csak ezt a kis mennyiséget rakjuk bele.)
  4. Megszórjuk a cukorral.
  5. Ezek után jöhet a fűszerezezés. Bors, bazsalikom és ételízesítő. (Bazsalikomból csak egy kis csipetnyit rakjunk bele.)
  6. Amikor ezek már jól összerottyantak, belekanalazzuk a tejfölt, és levesszük a tűzről. Spagetti tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 50 107
elküldve: 9
receptkönyvben: 342
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos spagetti, tejfölös paradicsomos tészta, olasz tészta

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-07-13 19:38

Kedves Réka1993!

Köszönöm szépen, mentve, és most már elkészítve is , nagyon finom! :)
Még fogom készíteni, szeretjük a tésztás ételeket ,főleg az olaszos ízeket..:D
Éva-Anyóca

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2012-08-02 11:28

Nem sok köze van egy eredeti olasz recepthez.Te mindenbe ilyen műanyag dolgokat raksz?Ételízesítő,paprika krém,ketchup...bazsalikomból pedig csak egy csipetet,mikor az egyik legjellemzőbb fűszere az olasz konyhának.A fényképen pedig nem akarok hasonlatot mondani,de elég gusztustalanul néz ki.

Rawena
Rawena Thu, 2012-05-17 15:53

Nekem kicsit savanyú lett, akkor több cukrot kéne bele tennem?
Amúgy nagyon finom :)

reka1993
Réka- / reka1993 Fri, 2012-05-18 15:23

Lehet , hogy több cukor kellene bele, de a paradicsomtól is függ!Ha jó érett, piros paradicsomból csinálod, akkor tuti nem lesz savanyú!

volfi
volfi / volfi Sat, 2012-05-05 06:58

Ketchup, csemege paprikakrém, tejföl? Ez "igazi olasz" semmiképp nem lehet....
Mondjuk fúziós? :)

Wawa
Wawa / Wawa Thu, 2012-05-03 20:32

A recept önmagában nem rossz, de "Igazi olasz"-nak nem lehet nevezni, mert ketchupnak olasz kajában semmi keresnivalója.

lorka
Lorka / lorka Thu, 2012-05-03 18:24

Bocs, de ennek elírásnak kell lennie, főleg, hogy azt írod, hogy sok szósszal szereted a tésztát. Egy teljes csomag tésztában ennyi szószt nem is lehet érezni.

SzalaiB
SzalaiB Thu, 2012-05-03 11:14

1 csomag spagettihez nem kevés ez a mennyiség?? 1 db paradicsom, 1 ek ketchup.....
Igaz, hogy 1 személyre szól a recept, de akkor sem passzol a megadott tészta és szósz hozzávalók aránya. Egyébként jónak tűnik a recept.

reka1993
Réka- / reka1993 Thu, 2012-05-03 13:27

Igen, kevés hozzá, de ez is ízlés függő. Én például úgy szeretem ha jó sok szósz van a tésztán. Főzésnél te látod, hogy mennyi tésztát kell kifőznöd.

reka1993
Réka- / reka1993 Thu, 2012-05-03 13:25

Inkább sós, mint édes. Ez a cukor mennyiség nem érezhető, de a te ízlésed szerint adagold a cukrot. Akár el is hagyhatod.

1046
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 db
ketchup 1 ek
paprikakrém 0.5 teáskanál
vaj 1.5 ek
tejföl 1.5 ek
cukor 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
spagetti tészta 200 g