Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Igazi ropogós chips

Igazi ropogós chips
Igazi ropogós chips
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha megkívánom a chipset, és ilyenkor nincs kedvem elmenni a boltig. Sokat kísérleteztem, hogy hogyan lehetne az ismert márkák ropogósságához közelítő állagot elérni. A sütőben sütéssel is többször próbálkoztam, de a legjobban az olajban kisütött változat jött be.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a krumplikat, majd szeleteljük fel őket vékonyra (1-2 mm) uborkaszelővel vagy késsel (utóbbinál ügyelj, hogy közel egyforma vastagságú szeleteket kapj).
  2. A szeleteket többször mossuk át folyóvíz alatt, majd egy tálban, kétszer 10 percre áztassuk be. Az első 10 percnyi áztatás után, cseréljük le a vizet, és úgy ázzon tovább. A 20 perc leteltével ismét mossuk át folyóvíz alatt.
  3. A kiáztatott szeleteket, tegyük bele egy kisebb lábasba, és öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Csak ekkor kezdjük el melegíteni. Amint forrni kezd a víz, vegyük le a tűzről, és hideg folyóvíz alatt szűrjük le a szeleteket.
  4. A szeleteket ezután terítsük ki egy konyharuhára vagy törölközőre, és itatgassuk le róla a vizet.
  5. Sózzuk/vegetázzuk, borsozzuk, szórjuk meg fokhagyma granulátummal... Egyszóval ízlés szerint ízesítsük.
  6. A kellően forró, bő olajban süssük ki a szeleteket. Ha nagyon egy kupacban férne csak a serpenyőbe, inkább több részletben. Nagyjából 7-10 perc elég a ropogósra sütéshez. Közben többször forgassuk meg őket az olajban, hogy mindenütt jól átsüljenek.
  7. Sütés közben tesztelhetjük is egy-egy szeleten a ropogósságot.
  8. Sütés után szedjük ki a szeleteket egy konyhai törlőkendővel bélelt tálba, és itassuk le róluk az olajat.
  9. Ízlés szerint, ilyenkor mehet rá a paprika is, de egyéb más fűszer is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 519
elküldve: 1
receptkönyvben: 161
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gibu

Mióta szakács: 2013.05.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

chips házilag, házi készítésű chips, burgonyachips, burgonyachips házilag, házi készítésű burgonyachips

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gibu94
Gibu / gibu94 Tue, 2015-10-06 16:43

Szia! A keményítő ázik ki ilyenkor a krumpliból. Ha nem áztatod ki, kevésbé (sőt, egyáltalán nem) lesz ropogós.

7687
burgonya 3 közepes db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 10 dl