Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Igazi vékony pizza

Igazi vékony pizza
Igazi vékony pizza
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves rokonunktól kaptam ezt a pizzatészta receptet, miután nekem soha nem sikerült igazán finom pizzát sütnöm. Szeretjük a vékony pizzát, de az eddigi receptjeim alapján készített tészta mindig tömör lett, vagy épp nem tudtam vékonyra nyújtani, mert összeugrott, mint a gumi. Na ez nyújtható, és isteni finom!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Feltét

ajánlat

Egyféle feltétként írtam a bacon-t, de bármire felcserélhető. Én szoktam rá a gyerekeknek felvágottakat tenni, ők nem szeretik a bacont. De mehet rá akár párolt spenót, párolt brokkoli, pepperoni paprika, néha tojást is ütök a tetejére. Sőt, még langalló jelleggel is szoktam készíteni, vagyis fokhagymás tejföllel kenem meg a tésztát, szalonnát vagy bacont és lilahagymát teszek rá. Isteni így is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt meleg cukros tejben felfuttatjuk. Ez a lépés kimarad, ha szárított élesztőt használunk, akkor simán összekeverjük a többi hozzávalóval az élesztőt és a tejet.
  2. A lisztet, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és végül az olajat. Ha valakinek van kenyérsütő gépe, abban sokkal egyszerűbb elkészíteni és megkeleszteni. De hagyományos módon is megfelelő. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük a tésztát.
  3. Ha szépen megkelt, akkor jöhet a nyújtás. Mi nagyon szeretjük vékonyan a pizzát, de mindenkinek az ízlésére van bízva, hogy mennyire nyújtja ki. Ha nagyon vékony tésztával készítem, 4 db pizza kijön a tésztából. Ha kicsit "vastagabbra" hagyom, akkor 3 db-ot készítek.
  4. Feltétként szinte bármi megfelelő, amit szeretünk. Az alap, hogy a paradicsomlébe/sűrített paradicsomba keverünk szárított bazsalikomot. Erre jöhet a feltét és a sajt.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük, hogy szépen megbarnuljon a tetején a sajt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 17 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

katica32

Mióta szakács: 2014.01.02.
8 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconös pizza, ropogós pizza, vékony tésztájú pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katica32
katica32 / katica32 Wed, 2015-05-13 17:18

Kedves Nensy! Köszönöm a hozzászólást. Bár nem vagyok a pizza receptek terén olyan jól tájékozott, de ezt éppen tudtam én is. Pontosan ezért nem úgy írtam a recept nevét, hogy eredeti olasz pizza. Viszont a rendszer kéri a konyha jellegének megjelölését, így nem írhatom, hogy magyar, miután a pizza olasz étel. Biztosan vízzel is jó lehet, ezt nem próbáltam, én régebben a Jamie Oliver-féle pizzát készítettem, és az nekem mindig gumiszerűen összeugrott. Ezért írtam, hogy igazi vékony pizza. :) További jó pizza sütögetést és fogyasztást kívánok. :)

Nensy
Nensy Tue, 2015-05-12 21:30

Pizzaimádatom miatt nem hagyhatom szó nélkül, hogy a hagyományos pizzatésztában nincs tej. Az olasz alaptészta rém egyszerű. Persze nem is ez a lényeg, csak azért tudjunk erről. További jó főzőcskézést!

1058
finomliszt 40 dkg
tej 2.5 dl
élesztő 3 dkg
2 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
sűrített paradicsom 40 dkg
bazsalikom 1 teáskanál
bacon 20 dkg
sajt 30 dkg
olajbogyó 10 dkg
paradicsom 2 közepes db