Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

IKEA húsgolyók házilag

IKEA húsgolyók házilag
IKEA húsgolyók házilag
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáljátok ki otthon is ezeket a csodálatos IKEA húsgolyókat! Egyszerűbb elkészíteni őket, mint gondolnánk

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyóhoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A húsgolyóhoz

  1. A húsokat kétszer ledaráljuk (vagy ledaráltatjuk).
  2. A hagymát 1 kanál vajon, kis lángon süssük aranybarnára.
  3. A darált kétszersültet áztassuk a vízbe, a krumpli törjük össze krumplinyomóval.
  4. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, fűszerezzük, és jól dolgozzuk össze. Ha kész, vizes kézzel formázzunk belőle diónyinál nagyobb gombócokat.
  5. Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, és kis lángon, forgatva, több adagban süssük ki őket.

A mártáshoz

  1. Ha a húsgolyók kisültek, a serpenyőbe öntsük bele az alaplevet, és kis lángon melegítsük.
  2. Adjuk hozzá a tejszínt, és szitáljuk bele a lisztet. Fűszerezzük.
  3. Kis lángon forraljuk fel, és várjuk meg, míg egy picit sűrűsödik.
  4. A gombócokkal együtt tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 007
elküldve: 5
receptkönyvben: 184
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

IKEA

Mióta szakács: 2016.12.13.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jrbarna
jrbarna Thu, 2019-02-07 09:44

Megcsináltam, príma lett! Burgonyapürével és áfonyamártással pedig egyszerűen fenomenális.

636
darált marhahús 25 dkg
darált sertéshús 25 dkg
tojás 1 db
habtejszín 200 ml
vöröshagyma 1 kis db
kétszersült 1 db
burgonya 2 db
vaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
habtejszín 125 ml
marha alaplé 175 ml
szójaszósz 2 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
fehér bors 1 csipet