Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos csirke mézes-ketchupos mártással

Illatos csirke mézes-ketchupos mártással
Illatos csirke mézes-ketchupos mártással
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Untig ismételgetem, mennyire nehéz feladat a fiam etetése. Igen válogatós fazon, ezért is főzők sokféle ételt.

Ebből szerencsére kétszer is evett ebédre.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A zöld rizshez

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 kanál olajon megdinsztelünk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, amit a rizs követ, a koroandermag és annak levele, valamint a petrezselyem, bors, só, végül a forró víz. Kb. 10 perc alatt készre főzzük.
  2. A csirkemellet kisebb szeletekre felvágjuk, sózzuk, és a tojásfehérjéből, sóból, borsból és ételkeményítőből kevert elegy habosított keverékébe mártjuk, és forró olajban  fedő alatt mindkét oldalát világosra sütjük, szalvétára szedjük.
  3. A mártáshoz lereszeljük a gyömbért, a fokhagymát, felaprítjuk az újhagymát, sózzuk, hozzákeverjük a mézet, a balzsamecetet, szójaszószt, szezámolajat, mézet, ketchupot és a szezámmagot.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 313
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

illatos-omlós csirkemell zöld rizzsel, fokhagymás csirkeszeletek mézes-szezámmagos paradicsommártogatóssal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-04-06 20:54

Kedves Amaerilde!
Igen, a húshoz is és a szószhoz is kell a 2-2 gerezd fokhagyma reszelve. Szójaszósz a mártásnál ízesítésre szolgál, sós-édes, a szezámolaj nyugodtan pótolható napraforgó olajjal. Jó étvágyat kívánok hozzá, és Kellemes Ünnepeket! Üdv: Évi néni

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Fri, 2012-04-06 14:49

Hmmm. Nagyon finomnak hangzik! El is mentettem, hamarosan elkészítem!

Annyi kérdésem lenne, hogy a csirke hozzávalóinál is írt 2 gerezd fokhagymát, ami a leírásnál nem kerül megemlítésre. Reszelve azt is a bunda többi részéhez keverjük?
Illetve a szójaolaj a mártásnál tölt be ízesítő funkciót, vagy pótolható napraforgó olajjal?

1207
csirkemell filé 70 dkg
tojásfehérje 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
étkezési keményítő 4 púpozott ek
napraforgó olaj 2 dl
rizs 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
koriander 3 ek
koriandermag 1 teáskanál
petrezselyem 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 200 ml
méz 5 ek
balzsamecet 3 ek
szójaszósz 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
újhagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
szezámolaj 1 ek
szezámmag 2 ek