Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos fahéjas csiga

Illatos fahéjas csiga
Illatos fahéjas csiga
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A négy napos hosszú hétvége programjába került egy beteglátogatás. Gondolkodtam, hogy a gyümölcs mellé mivel kedveskedjünk neki. Mivel a kelt tésztás sütik már egész jól mennek, ezért döntöttem a csiga mellett. De ne legyen kakaós, hanem egy kis újítást eszközöltem, legyen fahéjas. Már a készítéskor is isteni fahéj illat lengte be a konyhát, de mikor elkezdett sülni a sütőben, az valami fenomenális volt :-) Ízre is remekül sikerült. Máskor is fogom készíteni. Kb. 20-25 db csiga lett belőle.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben. Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket és feltekerjük.
  3. Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük. Megkenjük olvasztott margarinnal.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 163
elküldve: 9
receptkönyvben: 422
elkészítve: 22/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas csiga, csiga fahéjas töltelékkel, fahéjjal töltött kelt csiga

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fogeling
fogeling Fri, 2014-05-02 00:05

Azt írod a kenéshez kell vaj és tej, de az elkészítésnél pedg csak azt, hogy megkenni tejjel. Akkor mit csinálok a vajjal?

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2014-05-02 06:22

A harmadik pontban írtam róla. A sütés előtt lekenjük a margarinnal, majd a sütőből kivéve a tejjel. Így az átgőzölt péksüti finom, puha, omlós lesz. Jó sütögetést kívánok hozzá!

bozso55
bozso55 Tue, 2013-12-03 19:19

Ma megsütöttem, nagyon finom lett. Köszönöm a remek receptet.

Swampi
Swampy / Swampi Mon, 2013-10-07 11:32

Kedves Andi, én dupla adaggal indítottam. Egy adag fahéjas, egy adag vaniliás. Isteni. Kicsit féltem a méz miatt, de nagyon finom puha. :) Köszi a receptért. Berni

princesslondon
princesslondon Tue, 2013-07-16 23:09

Köszönöm szépen a receptet, életembe nem ettem még ilyen finom fahéjas csigát. :) A párom eldugta előlem, hogy én ebből nem kaphatok mert ez csak az övé. :)

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Wed, 2013-06-26 16:47

Kedves Andrea!
Elég jól hangzik... :) Kenyérsütőgépben is ledagaszthatom? Illetve készíthetem tönkölybúza lisztből?

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-07-01 06:08

Szia, Ne haragudj a késői válaszért, elhavazódtam a dzsemkészítésben és nyári befőzésben.
Szerintem nyugodtan lehet dagasztó gépben, a lisztet még nem próbáltam.
Remélem jól sikerült és ízlett.
Majd kérlek írd meg.
Szép napot és hetet kívánok!
Üdv:Andi

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Mon, 2013-07-01 20:25

Szia! Semmi baj, puding próbája...! :) Hagyományos lisztet használtam, biztos ami biztos. Kenyérsütőben ledagasztottam, kiváló tésztám lett, nem ragadt le a sütődobba, könnyen tudta keverni/dagasztani a gép. Szóval szupi volt. Ééés, nagyon finom lett!! :):) A Kedves elment a haverekkel sörözni, maradtam itthon én, és a fahéjas csigák. Hármat még melegen betoltam az arcomba. :D:D:D Elég jó volt! Másnap vittem a kollégáknak a reggeli kvhoz, imádták. :):) És persze a Kedvesnek is jutott/ízlett. :)
Köszi a receptet, máskor is megsütöm. :):)
Napsütéses, mosolygós napokat! :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2013-07-04 21:55

Szia, Örömmel olvastam soraid. :-)
Kedves egészségetekre!
Szép estét és jó pihenést a hétvégén!
Üdv:Andi

708
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 5 ek
tojás 1 db
méz 1 ek
margarin 5 dkg
0.5 tk
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 7 ek
fahéj 2 teáskanál
margarin 5 dkg
tej 1 dl