Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos forró eperkrém

Illatos forró eperkrém
Illatos forró eperkrém
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom alszik még... meg szeretném lepni. Imádja az eperdzsem-et :).

Német főzős műsorból való.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt lassan forralni kezdjük.
  2. Kikeverjük a tojásokat a cukorral, és hozzáöntjük a tejes tejszínhez, tovább melengetjük.
  3. A dzsemet elkeverjük a citrom héjával.
  4. A tojásos tejet lehúzzuk a tűzről, beletesszük a citromos epret, elkeverjük, és kis felfújt formákba szedjük.
  5. Sütőben megsütjük. Kocsonyásan remegős lesz. (3 adag lesz.)
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Quastné Rigó Kata

Mióta szakács: 2011.09.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes eperkrém, epres gyümölcskocsonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488
habtejszín 300 ml
cukor 4 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
tojássárgája 3 db
tojás 1 db
eperdzsem 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert