Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos karácsonyi kuglóf

Illatos karácsonyi kuglóf
Illatos karácsonyi kuglóf
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepi asztal tökéletes dísze.
Illatos-gyümölcsös-magvas, pihe-puha és egyszerűen elkészíthető. 
Ez a mi kuglófreceptünk! :)

hozzávalók / 6 adag

A kuglófhoz

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A kuglófhoz

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sütőport és csipet sót, majd félretesszük.
  2. Egy tálban elkeverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval és néhány csepp citromlével, majd kemény habbá verjük.
  3. Egy harmadik tálban a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat is.
  4. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a citrom és narancs levét és héját, majd a fűszereket.
  5. Jöhet a masszába a lisztes keverék részletekben, a tojásfehérjehab, végül a kandírozott gyümölcsök és magvak.
  6. A masszát egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába töltjük, majd 170 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  7. Ha megsült, 10 percig pihentetjük, majd óvatosan kiborítjuk a formából, és leöntjük a cukormázzal.

A mázhoz

  1. A porcukrot kevés vízzel simára keverjük, majd belekeverjük a mandula aromát is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 854
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Somat

Mióta szakács: 2018.11.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrusos kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viola1953
Viola1953 Mon, 2018-12-24 11:32

Nagyon finomnak néz ki, el fogom készíteni.

És most egy kérdés (nem a recepthez kapcsolódóan) a NOSALTY munkatársaihoz: miért nem lehet a recepteket a Pinterestre feltenni. Napok óta azt a választ kapom, ha próbálkozom, hogy "az oldalt nem lehet menteni". Más gasztrooldalról simán tudok feltölteni.
Szíves válaszukat köszönöm előre is.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2018-12-26 21:25

Kedves Viola1953!

Köszönjük a jelzést, emailben felvettük Önnel a kapcsolatot.
Üdvözlettel:

Nosalty

657
finomliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
tojás 4 db
citromlé 0.5 citromból nyert
narancslé 0.5 narancsból nyert
vaj 200 g
porcukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 tk
gyömbér 1 tk
kardamom 1 tk
kandírozott narancshéj 3 ek
kandírozott citromhéj 3 ek
diákcsemege 50 g
porcukor 10 dkg
víz 2 ek
mandulaaroma 5 ml