Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos omlós csirke cukkinis tócsnival

Illatos omlós csirke cukkinis tócsnival
Illatos omlós csirke cukkinis tócsnival
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az ebéd maradékfeldolgozó akcióm terméke volt. Mindent beletettem, amit külön-külön már nem igen tudtam volna felhasználni.

hozzávalók / 3 adag

A pácoláshoz

A tésztához

A sütéshez

A tócsnihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét fogyasztás előtt 3-4 órával vékonyra szeleteljük, és a fokhagymás olajba forgatjuk, felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, lefóliázva hűtőbe tesszük.
  2. Sütéshez a tojásfehérjéket a vízzel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sót, a fűszereket és a keményítőt. 
  3. Az olajat felforrósítjuk, és a tejtől lecsepegtetett húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd a keményítős masszába mártjuk. Mindkét oldalukat 2-2 percet sütjük fedő alatt. Konyhai törlőre szedjük lecsepegni.
  4. A tócsnihoz a cukkinit (nem kell meghámozni) és a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, egy tojást ráütünk, összekeverjük a kukoricaliszttel, petrezselyemzölddel, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 764
elküldve: 7
receptkönyvben: 136
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás csirke, sült csirkemell cukkinitócsnival, cukkinis lepény csirkével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

930
csirkemell filé 1 db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
tej 2.5 dl
tojásfehérje 3 db
1 kk
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 3 evőkanál
sütőpor 0.5 tk
ásványvíz 30 ml
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 2 dl
cukkini 15 dkg
burgonya 10 dkg
tojás 1 db
kukoricaliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek