Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatozó sárgadinnyés szeletek

Illatozó sárgadinnyés szeletek
Illatozó sárgadinnyés szeletek
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sárgadinnye nem csak gyümölcssalátákban, koktélokban, köretként és önmagában fantasztikus nyári gyümölcsünk, hanem süteményben is megállja a helyét. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgadinnyét kisebb kockákra vágjuk. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. A lágy vajat és a cukrokat robotgéppel habosra keverjük. Ezután szintén robotgéppel beledolgozzuk az egész tojásokat, majd a túrót. Ezt követően belekeverjük a sütőporos lisztet, azután a darabolt dinnyét.
  2. Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral (nálam ez 30x11x7 cm-es), és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Ez kb. 35-40 perc.
  3. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Megszórjuk gazdagon porcukorral, és felszeletelve kínáljuk az illatozó, zamatos süteményünket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x11x7 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 478
elküldve: 3
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dinnyés süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

602
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 ek
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 10 dkg
tojás 2 db
tehéntúró 20 dkg
sárgadinnye 20 dkg
porcukor 1 ek